Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2017

IEK Fake News...




Μάθε τέχνη από τους ειδικούς…


Ένα πάνελ δημοσιογράφων και δημοσιολόγων που ειδικεύονται στα fake news συγκεντρώνει το Protagon σε εκδήλωσή που διοργανώνει στο Roayal Olympic Hotel. Και...

όταν λέμε ειδικούς δεν εννοούμε αναγκαστικά ότι ξέρουν να τα αναγνωρίζουν αλλά ότι ξέρουν να τα παράγουν.

Στο πάνελ συμμετέχει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία με την προηγούμενη ιδιότητα της δημοσιογράφου είχε αναγνωρίσει ότι απέκρυπτε ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον» είχε δηλώσει η Μαρία Σπυράκη.

Με την ιδιότητα της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη έβγαζε ανακοινώσεις ακόμη και για χιουμοριστικές, εμφανώς παραποιημένες, φωτογραφίες από το Μαξίμου, τις οποίες παρουσίαζε… το Protagon. Εκεί μάλλον απέκτησε και την ικανότητα να ξεχωρίζει τα καλά fake news.

Δεύτερος προσκεκλημένος στο πάνελ ο σχολιαστής της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, Πάσχος Μανδραβέλης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για λογοκλοπή αφού αρκετά κείμενά του αποτελούσαν λέξη προς λέξη αντιγραφή ξένων άρθρων.

Πολύ πιο πρόσφατα ο Μανδραβέλης, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προωθούσαν fake news με ψεύτικα βίντεο για την Βενεζουέλα (τα οποία στην πραγματικότητα προέρχονταν από το Πουέρτο Ρίκο).

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Γιαννακίδης ο οποίος την περίοδο του δημοψηφίσματος διέδιδε fake news σύμφωνα με τα οποία ένας 59χρονος πέθανε επειδή περίμενε σε ουρά ΑΤΜ, λόγω των capital controls. Στην πραγματικότητα ο 59χρονος δεν πέθανε στην ουρά αλλά έτυχε να περνά δίπλα από μια ουρά όταν συνέβη το περιστατικό. Παρόλα αυτά ο Γιανακκίδης βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί τις εκδηλώσεις μνήμης για την αυτοκτονία του φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα.

Όταν ζητήθηκε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει για την ψευδή πληροφορία που διέδιδε σχετικά με το θάνατο του 59χρονου αυτός ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι έτσι θα παρουσίαζαν την είδηση και οι άλλοι.

Στο πάνελ συμμετέχει επίσης ο (κατά δήλωσή του) πρώην κειμενογράφος του Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Χωμενίδης

Την εκδήλωση όπως είπαμε διοργανώνει το Protagon το οποίο πρόσφατα διαστρέβλωνε με πρωτοφανή τρόπο πληροφορίες σχετικά με θανάτους που σημειώθηκαν στη Βενεζουέλα.

Ανάμεσά στα μικρότερα παραπτώματά του θυμόμαστε επίσης την εποχή που παρουσίαζε σαν δημόσιο νοσοκομείο την ιδιωτική κλινική στην οποία βρισκόταν ο Θ.Πλεύρης ενώ προωθούσε κείμενα με τα οποία προσπαθούσε να αποσυνδέσει τις αυτοκτονίες από την οικονομική κρίση.

Δεν θα σχολιάσουμε φυσικά τις συνεχείς εκκλήσεις για κατάλυση του συντάγματος και ανάθεση της εξουσίας στο στρατό, γιατί αυτά δεν είναι fake news. Είναι απλώς η άποψή τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο λογόκρινε Έλληνες γελοιογράφους που ασκούσαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου