Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

UBER ΝΔ: Ο γαλάζιος Λυμπερόπουλος στον Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης στηρίζει UBER και στέλνει τους Έλληνες ταξιτζήδες στην πείνα!


 

Ο Θ. Λυμπερόπουλος έθεσε τα προβλήματα

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε προχθές, παρουσία του υπ. Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τις εφαρμογές μίσθωσης όπως το Uber, το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται πως ο κ. Λυμπερόπουλος εξήγησε στον πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται από την Uber και τις εταιρίες ενοικιαζομένων με οδηγό.

Κατανόηση
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί στην ανακοίνωσή του εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή του όχι μόνο γι’ αυτή τη συνάντηση (άλλωστε πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας ασχολήθηκε προσωπικά με ένα τόσο σοβαρό, κλαδικό μεν, ζήτημα, αλλά με εθνικές -οικονομικά- προεκτάσεις), αλλά κυρίως για την κατανόηση που έδειξαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπ. Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στα προβλήματα του κλάδου. Σε πρόσφατο άρθρο του ο Θ. Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως οι πιέσεις που δέχτηκε το υπουργείο για να μη φτάσει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Τα «πληρωμένα δημοσιεύματα» ή οι ανακοινώσεις απόγνωσης των Εισαγωγέων Αυτοκινήτων και των Εταιριών Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων με οδηγό για ρυπογόνα οχήματα-ταξί, για γερασμένο στόλο, για τα οφέλη του τουρισμού από τις υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων από ενοικιαζόμενα με οδηγό αποδεικνύουν το ήθος και την τακτική που ακολουθούν δεκαετίες τώρα οι εγχώριοι και διεθνείς νταβατζήδες της οικονομίας. Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου