Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Συνελήφθη μετά από 24ωρο ανθρωποκυνηγητό...



...ο δράστης των πυροβολισμών στο Μέριλαντ των ΗΠΑ...

Τρεις νεκροί, δύο σε κρίσιμη κατάσταση και τρόμος σε μία ολόκληρη πόλη. Ο Ραντί Λαμπέεντ Πρινς συνελήφθη μετά...
από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε σχεδόν 24 ώρες. Νωρίτερα, ο 37χρονος δολοφόνος είχε ανοίξει πυρ σε επιχειρηματικό πάρκο στην πόλη Έντζγουντ, στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα πέντε. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο ίδιος πυροβόλησε εναντίον ενός άνδρα στο Ντέλαγουερ, καθώς διαπίστωσε ότι τον είχε αναγνωρίσει και επιχειρούσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι δύο από τους πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ο 37χρονος δράστης ήταν συνάδελφος των ατόμων που πυροβόλησε. Αμέσως μετά την επίθεση που πραγματοποίησε, διέφυγε με ένα μαύρο SUV, για να συλληφθεί αρκετές ώρες αργότερα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.
Ο δράστης συνελήφθη τελικά στην περιοχή του Γκλάσγκοου. Λίγο νωρίτερα, είχε παρατήσει το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε δίπλα σε ένα σχολικό συγκρότημα. Το όχημα αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί μέσω των φωτογραφιών που ανέβασε σε όλα τα Μέσα και στα social media η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ακριβώς δίπλα στο μαύρο SUV. Μόλις τους αντιλήφθηκε πέταξε το όπλο και άρχισε να τρέχει με τα πόδια. Σε λίγα λεπτά είχε εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς και είχε συλληφθεί. Κατά την επιχείρηση της σύλληψής του, δεν τραυματίστηκε κανείς. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα άτομο δίχως καμία συνείδηση των πράξεών του».

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν τα στοιχεία των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Πάρκο Emmorton. Πρόκειται για 53χρονο Μπαγιασαϊρκάν Τούντεφ, τον 34χρονο Χοσέ Χιδάλγο Ρομέρο και τον 48χρονο Ενίς Μρβόλιακ.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε απολυθεί πριν από λίγο καιρό, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ήταν μία πράξη εκδίκησης...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου