Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

Γεννήθηκε μωρό «γίγας» - Ζυγίζει 7,1 κιλά!





Δεν πίστευε στα μάτια της μια Βιετναμέζα όταν είδε το βάρος που ζύγιζε το νεογέννητο μωρό της… 7,1 κιλά.

«Όταν ο γιατρός μου είπε ότι το παιδί μου ζύγιζε 7,1 κιλά, απλά ....δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τραν Βαν Κουάν, ο πατέρας του βρέφους που γεννήθηκε με καισαρική το Σάββατο στην επαρχία Βινχ Πουκ.

Προτού γεννήσει, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τη μητέρα του, τη Νγκούγεν Κιμ Λιέν, ότι ο γιος της θα ζύγιζε περίπου 5 κιλά.

Ωστόσο, όταν οι νοσοκόμες έβαλαν το μωρό στη ζυγαριά που βρισκόταν στο δωμάτιό της, τότε η μητέρα ένιωσε πραγματικό σοκ.

«Ζύγιζε 7,2 κιλά φορώντας λίγα ρουχαλάκια, λίγο δηλαδή παραπάνω σε σύγκριση με το βάρος του όταν η μητέρα του το έφερε στη ζωή» είπε ο Τραν Βαν Κουάν, διαβεβαιώνοντας ότι μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το βάρος του μικρού Τραν Τιεν Κουόκ, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Το ρεκόρ του βαρύτερου μωρού στο Βιετνάμ το κατείχε μέχρι το Σάββατο ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2008 ζυγίζοντας σχεδόν 7 κιλά.

Ωστόσο το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο έχει καταγραφεί και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, χρονολογείται από το 1955: μια Ιταλίδα από την Αβέρσα, κοντά στη Νάπολη, γέννησε ένα μωρό βάρους 10,2 κιλών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου