Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα στην Ευρώπη ως «αυριανός πρωθυπουργός»



Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έξι επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συναντήθηκε.... χθες το μεσημέρι για γεύμα εργασίας στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση και, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, έρχεται μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει το σχέδιό του για την Ελλάδα του μέλλοντος με μια σειρά από Ευρωπαίους Επιτρόπους.

«Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας. Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πώς το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δέχτηκε θερμή υποδοχή, παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στους Επιτρόπους.

«Ενα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.



Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης «ως αυριανός πρωθυπουργός».

«Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει» τονίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, και συνεχίζει:

«Οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών».



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με την Επίτροπο Μεταφορών κυρία Violeta Bulc.



Σημειώνεται ότι, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση σήμερα, εκτός του αρχικού προγράμματος.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν οι:

Γιούρι Κατάινεν, αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητας
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων
Γκίντερ Έτιγκερ, Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων
Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων
Φιλ Χόγκαν, Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης
Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας
Γκαμπριέλ Μαρίγια, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών.



Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

11:00 - 11:30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, κ. Joseph Daul

12:00 - 12:30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker Ευρωπαϊκή Επιτροπή

12:30 - 16:00: Σύνοδος Κορυφής ΕΛΚL'academie Royale de Belgique, Rue Ducale 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου