Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Έτοιμοι να δημιουργήσουμε τους όρους για καθαρή έξοδο...

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και είμαστε έτοιμοι με το τέλος της να δημιουργήσουμε τους όρους για καθαρή έξοδο από...
το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018» υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνοντας την πρώτη ημέρα των εργασιών του περιφερειακού συνεδρίου στα Γιάννενα.

«Ξεχάστε όσα διαβάζετε στις εφημερίδες» είπε διαψεύδοντας την «καταστροφολογία» και τόνισε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ενώ θα δοθούν τα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι του κλεισίματος της αξιολόγησης έπονται «πολύ σημαντικές συζητήσεις». «Δεν δεχθήκαμε τη συμφωνία του Μαΐου γιατί το ΔΝΤ έλεγε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ οριζόταν ότι μακροπρόθεσμα το πλεόνασμα θα είναι τουλάχιστον 2%. Δεν υπήρχε 'άγκυρα' στη συζήτηση για το χρέος». «Με τη νέα διατύπωση του Ιουνίου -πάνω από, αλλά κοντά στο 2%- έχουμε αυτή την άγκυρα» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «ξέρουμε από αυτό ότι υπάρχει στο τραπέζι η αναδιάρθρωση».

Τόνισε ακόμη ότι «όλοι θέλουν καθαρή έξοδο». «Στόχος μου είναι μέχρι τον Αύγουστο του 2018 να είμαι ο πιο ασήμαντος υπουργός στην κυβέρνηση» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η δουλειά μου έχει έμμεση σημασία για την κοινωνία». «Η πραγματική δουλειά είναι η παιδεία, τα νοσοκομεία, τα δικαιώματα, η ανάπτυξη» σημείωσε και τόνισε ότι «έχουμε χτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους» στο επίπεδο της φορολογίας. Όπως υποστήριξε, η φορολογία επιβάλλεται για να μην κόβονται οι συντάξεις και να υπάρχουν χρήματα για την ανάπτυξη, την υγεία, την παιδεία, όμως τόνισε ότι «μέσα στο Μεσοπρόθεσμο της επόμενης πενταετίας υπάρχουν 3,5 δισ. για φοροαπαλλαγές» ενώ δήλωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναδιαρθρωθούν τα φορολογικά βάρη και να καταπολεμηθούν η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.

«Και φέτος θα έχουμε το μέρισμα» διαβεβαίωσε, σημειώνοντας όμως ότι ακόμη δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό και το πού θα διατεθεί. Μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη για καινούριο πλαίσιο με καινούργια εργαλεία, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της αναπτυξιακής τράπεζας αλλά και των συνεταιριστικών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Τράπεζα, όπου συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενους...

avgi.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου