Παρασκευή, Οκτωβρίου 13, 2017

Γκάφα ολκής από ΝΔ – «Ανακάλυψε» ανύπαρκτο νομοσχέδιο περί κάνναβης


Αποτέλεσμα εικόνας για Γκάφα ολκής από ΝΔ – «Ανακάλυψε» ανύπαρκτο νομοσχέδιο περί κάνναβης



Τα προβλήματα στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ αντί να λύνονται φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται, παρά το πρόσφατο «λίφτινγκ» με την αντικατάσταση του Βασίλη Κικίλια από τη Μαρία Σπυράκη, κρίνοντας τουλάχιστον από μια νέα «γαλάζια» γκάφα ολκής.

Αναλυτικότερα, το ...μεσημέρι της Πέμπτης, η ΝΔ σε non paper αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι σύντομα θα πάρει τον δρόμο της Βουλής προς ψήφιση και σχετίζεται με την κάνναβη, χωρίς καν να διευκρινίζει τη χρήση στην οποία αναφέρεται, ενώ παράλληλα περιορίζεται σε μια γενικόλογη αναφορά.

Ωστόσο, με βάση το πολιτικό ρεπορτάζ, το νομοσχέδιο που «ανακάλυψε» η ΝΔ είναι επί της ουσίας… ανύπαρκτο. Σε αντίθεση με αυτό, το μόνο που υπάρχει είναι μια Κοινή Υπουργική Απόφασηπου σχετίζεται με τη φαρμακευτική κάνναβη και αφορά σε χιλιάδες ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από χρόνιες ασθένειες, η οποία, όμως, έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ από τις… 30 Ιουνίου 2017.

Το πώς η ΝΔ υπέπεσε σε ακόμη μια επικοινωνιακή γκάφα, είναι εύκολο να εκτιμηθεί, καθώς το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία παρουσίαζαν δήθεν κυβερνητικούς τριγμούς για κάποιο ανύπαρκτο επί της ουσίας νομοσχέδιο για την κάνναβη. Τα δημοσιεύματα αυτά μάλιστα, προκειμένου να τεκμηριώσουν το περιεχόμενό τους περί «τριγμών» στην κυβέρνηση, «πατούσαν» στις διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Το αν έπεισαν τους αναγνώστες τους δεν είναι γνωστό. Πάντως σίγουρα έπεισαν το επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο χωρίς να εξετάσει την αξιοπιστία των σχετικών δημοσιευμάτων, τα υιοθέτησε πλήρως.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως επικεφαλής του επιτελείου αυτού, είναι πλέον μία… δημοσιογράφος.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι πλέον εμφανές διά γυμνού οφθαλμού, πως η ΝΔ στον αντιπολιτευτικό της οίστρο διολισθαίνει πολιτικά ακόμα περισσότερο προς την ακροδεξιά της πτέρυγα, εγκαταλείποντας πλήρως τις φιλελεύθερες καταβολές τις οποίες ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το παράδειγμα από τη στάση της στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου αποδεικνύει του λόγου το αληθές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου