Παρασκευή, Οκτωβρίου 13, 2017

Το «κατηγορώ» της οικογένειας Ζαφειρόπουλου...



Οι συγκλονιστικές εικόνες μετά την εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...
Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που διαδραματίστηκαν έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην...
οδό Ασκληπιού 154, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία.

Η σύζυγός του, ο γιος και ο αδερφός του γνωστού δικηγόρου, που έσπευσαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί και κατέρρευσαν συγκλονισμένοι από τον χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Στο σημείο επίσης έσπευσαν πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του γνωστού δικηγόρου εμφανώς σοκαρισμένοι για την εν ψυχρώ δολοφονία.






Το «κατηγορώ» της οικογένειας Ζαφειρόπουλου μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυό αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του» αναφέρει σε δήλωσή της η Ντάνα Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου, θεία του άτυχου Μ. Ζαφειρόπουλου.

«Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιός Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια» τονίζει η Ντάνα Ζαφειροπούλου.

Σοκ στον πολιτικό και δικηγορικό κόσμο

Ο Πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

"Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος", αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Την έντονη καταδίκη της εκφράζει δια του Προεδρείου, η Βουλή των Ελλήνων για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση εναντίον του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Με την αναγγελία του θανάτου του υιού του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, να εκφράσει την βαθιά θλίψη της παράταξης για τον αδόκητο θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ, και αγωνιστή όπως ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.


"Το χέρι αυτών των άνανδρων, δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θεωρώ ότι θα πρέπει να στηλιτεύονται να στιγματίζονται και να οδηγούν σε μια ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που υπονομεύουν κάθε αρχή κοινοβουλευτισμού και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού που ουσιαστικά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και μεγαλύνθηκαν και εδραιώθηκαν για πολλές δεκαετίες" ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας.

Την οδύνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απέχθεια για την στυγερή δολοφονία, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ξυδάκης ο οποίος ωστόσο ζήτησε "να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα". "Είναι μια δολοφονία δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη απ' τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα", είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα.
Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών, αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας.

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών που μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο μετά τις 7 το απόγευμα και δολοφόνησαν τον Μ.Ζαφειρόπουλο .

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός αναφέρει για το θάνατο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας.

Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη»...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου