Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

ΝΔ για Προϋπολογισμό: Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο




«“Την παρτίδα σώζει” και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς…» δηλώνει ο τομεάρχης Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας


«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ...ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο» επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

«Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων, κυρίως ο φόρος εισοδήματος, είναι χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω υπερφορολόγησής τους» εξηγεί ο βουλευτής της ΝΔ.

Όπως τονίζει, «οι επιστροφές φόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προκειμένου η Κυβέρνηση να μην χάσει “στο παρά πέντε” τη δεύτερη υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτεμβρίου».

«“Την παρτίδα σώζει” και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα πολυτέκνων, αλλά και στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή» εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, η υστέρηση στα έσοδα διευρύνθηκε.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 35.989 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2.391 εκατ. ευρώ ή 6,2% έναντι του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2018 - 2021. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34.718 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2.290 εκατ. ευρώ ή 6,2% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ.

Στις αυξημένες επιστροφές φόρων προς τους πολίτες, οι οποίες υπερέβησαν κατά 1,76 δισ. τον στόχο που είχε τεθεί στο ΜΠΔΣ 2018-2021 και στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο αντί του Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί αποδίδει την υστέρηση εσόδων το υπουργείο.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/357762/nd-gia-proupologismo-i-kuvernitiki-politiki-odigei-se-plires-adiexodo-1/#ixzz4vhTbsplw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου