Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων για την παιδική ζωγραφική πάνω σε άλογα





Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία από τις δραστηριότητες εκπαιδευτικού προγράμματος ενός παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, τα παιδιά ...
ενός παιδικού σταθμού, ζωγράφισαν πάνω σε άλογαυπό την επίβλεψη των παιδαγωγών τους.


Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση χρηστών του facebook. Αρκετοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την δραστηριότητα των παιδιών ως κακοποίηση ζώου, επισημαίνοντας ότι θα καταγγείλουν το περιστατικό.


Ο διευθυντής του παιδικού σταθμού, μιλώντας στο thestival.gr, υπεραμύνθηκε της επιλογής του σχολείου τονίζοντας τη σημασία της ενασχόλησης των παιδιών με τα άλογα.

«Έχουμε μια μόνιμη σχέση με τον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος για την εξοικείωση των παιδιών με τα ζώα. Δεν είναι μόνο η ζωγραφική που φαίνεται στις φωτογραφίες. Ανά μήνα περίπου τα παιδιά πηγαίνουν στον Όμιλο και περιποιούνται τα ζώα, τα ταΐζουν, τα φροντίζουν, τα κάνουν βόλτες, κάνουν και ιππασία και έτσι αναπτύσσεται μια σχέση μέχρι και σωματική των παιδιών με τα ζώα. Ήδη πολλοί γονείς μας αναφέρουν ότι μέσα από αυτή την δραστηριότητα τα παιδιά τους έμαθαν να αγαπούν τα ζώα και να μην τα φοβούνται. Έτσι κι αλλιώς είναι επιλογή μας να έχουμε μια φιλοζωική προσέγγιση της καθημερινότητας των παιδιών. Κι αυτή η απομονωμένη διαδικασία που φαίνεται στις φωτογραφίες εντάσσεται στο συνολικό αυτό πρόγραμμα. Να θυμίσω ότι ο άνθρωπος που υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα είναι και εκπαιδευτικός και ψυχολόγος και η κύρια δραστηριότητά του είναι η θεραπευτική ιππασία. Υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις ότι η σχέση του παιδιού και των παιδιών ΑΜΕΑ με τα άλογα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία νοητικής εξέλιξης. Αυτός είναι ο λόγος που βάζουμε τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις μας αδικούν πάρα πολύ», δήλωσε ο κ. Τ. Γλαντζής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου