Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Μοσκοβισί: Μόλις δέκα μήνες πριν το τέλος του μνημονίου...

Με φόντο την εκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ των εκπροσώπων των «θεσμών» και των Ελλήνων αξιωματούχων, ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την...
ικανοποίηση για τη δημοσιονομική πρόοδο της Αθήνας και έστειλε σαφές μήνυμα για την ανάγκη άμεσης διευθέτησης της τρίτης αξιολόγησης.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Π. Μοσκοβισί έκανε λόγο για πρωτοφανή ανάκαμψη των ελληνικών δημοσιονομικών από το 2009, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα το 2016 καταγράφει για πρώτη φορά δημοσιονομικό πλεόνασμα. Παράλληλα ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα οι συνομιλίες της τρίτης αξιολόγησης που ξεκίνησαν σήμερα στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε τα εξής: «Τα σημερινά στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν την πρωτοφανή ανάκαμψη των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων από το 2009. Αυτό το επίτευγμα οφείλεται στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που έκανε τεράστιες θυσίες για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει αυτές τις προσπάθειες, νωρίτερα φέτος, προτείνοντας την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος».

Σχετικά με τρίτη αξιολόγηση, ήταν ξεκάθαρος: «Από σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται στην Ελλάδα για να ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση. Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και το τέλος του προγράμματος είναι μόνο δέκα μήνες μακριά. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον όλων αυτές οι συνομιλίες να προχωρήσουν ομαλά και γρήγορα για την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης»...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου