Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Κόντρα στη Βουλή για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ...




Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο...
υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είστε η μόνη δύναμη που αμφισβητείτε την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Σταθάκης, απευθυνόμενος στη ΝΔ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός αναρωτήθηκε αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσθέσει στον μακρύ κατάλογο εκείνων, σε βάρος των οποίων η ΝΔ ασκεί κριτική -επειδή αναγνωρίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή των ευρωπαϊκών θεσμών, των ευρωπαίων αξιωματούχων και των πρωθυπουργών των χωρών της Ευρώπης- και τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί κριτική από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστας Σκρέκα και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στην πολιτική της κυβέρνησης, στον τομέα της οικονομίας. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας «που εκλέχθηκε ως πολιτικός του πάρτα όλα, έγινε ο πρωθυπουργός του δώστα όλα», ότι ο πρωθυπουργός το μόνο που πήρε χθες ήταν αοριστολογίες και ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία σε ανάπτυξη και μέσα σε δύο χρόνια την κατέστησε υφεσιακή.
Το ταξίδι στις ΗΠΑ και η αναβάθμιση των F-16

«Θέλω να καταλάβω ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Θέλω να καταλάβω αν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16, αν αυτό είναι το διακύβευμα και αν θεωρείτε επωφελή την αρχική εικόνα για το πως θα γίνει αυτή η αναβάθμιση, όπου το κόστος για την ελληνική πλευρά θα είναι 1,1 δισ.- όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- και το υπόλοιπο 1,5 δισ. θα πάρει τη μορφή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Άρα, το πρώτο ερώτημα που θέλω να αποσαφηνιστεί είναι αν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16, δηλαδή του αξιόμαχου της αεροπορίας μας ή όχι. Εκτός αν θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην άμυνα της χώρας, με άλλα αεροπλάνα;» διερωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη στάση της ΝΔ.
ΝΔ: Παραλάβατε οικονομία σε ανάπτυξη και την μετατρέψατε σε υφεσιακή

«Η διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι αυτονόητο και φυσικά η ΝΔ το στηρίζει, αλλά εμείς ακούσαμε τον Αμερικανό πρόεδρο να ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, ακούσαμε να τον ευχαριστεί για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στις ΗΠΑ, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα από τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τι πήρε η Ελλάδα. Μπορεί να προσδιορίσετε τα αντισταθμιστικά;» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά δε με τα στατιστικά στοιχεία και την ανάπτυξη, ο βουλευτής επέμεινε ότι η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, η μοναδική χρονιά που σημειώθηκε ανάπτυξη ήταν το 2014. «Άρα, εσείς παραλάβατε οικονομία σε ανάπτυξη και δύο χρόνια την μετατρέψατε σε υφεσιακή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου