Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Ψηφιακό Πλανητάριο: ετοιμάζεται για μετακόμιση το κόμμα του Μητσοτάκη;

 

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου αλλάζει και αυτό έχει συγκινήσει ιδιαιτέρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ως γνωστό λατρεύει τα εξωγήινα όντα και τα συμβουλεύεται για τις ομιλίες του στη Βουλή και όχι μόνο.





Αλλάζει προς το καλύτερο βέβαια. Ο διευθυντής του, δρ Μάνος Κιτσώνας, παρουσίασε στους δημοσιογράφους το καινούργιο προβολικό σύστημα που αποτελείται από 6 προβολείς Barco F90-W13, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως πηγή φωτός τη συνδυασμένη τεχνολογία λέιζερ – φωσφόρου. «Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό», τόνισε ο κ. Κιτσώνας, «καθώς επιτυγχάνεται πολύ μεγάλη φωτεινότητα (της τάξεως των 13.000 lumens) και παράλληλα εκπληκτική ποιότητα χρωμάτων, ενώ διατηρείται η αντίθεση της εικόνας σε άριστα επίπεδα.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο είναι ένα από τα πρώτα πλανητάρια στον κόσμο όπου εγκαταστάθηκε σύστημα αυτής της τεχνολογίας και μάλιστα με αυτή τη φωτεινότητα. Την εγκατάσταση πραγματοποίησε η εταιρεία Sky-Skan Inc., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κόσμο με ειδίκευση σε πλανητάρια, η οποία είναι και κύριος προμηθευτής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου σε τεχνολογία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η τρίτη γενιά προβολέων που εγκαθίστανται από την έναρξη της λειτουργίας του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου το 2003.

Δημοφιλής προορισμός για μικρούς και μεγάλους, για οικογένειες, μαθητές και φοιτητές, το Πλανητάριο υποδέχθηκε το 2016 250.000 θεατές κάθε ηλικίας, ενώ φέτος παρουσιάζονται ήδη έντεκα διαφορετικές παραστάσεις που συνδυάζουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και προβάλλουν τις τρέχουσες ανακαλύψεις ή εξελίξεις στα πεδία της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής πάντοτε με τρόπο εξαιρετικά ελκυστικό και γοητευτικό.

Αληθεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του σκέφτονται να μετακομίσουν στο Πλανητάριο; Μακάρι, θα τους ταιριάζει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου