Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

"Η θέση της Εκκλησίας δεν δέχεται αλλαγές"...




...λέει ο Ιερώνυμος για ταυτότητα φύλου...

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, όταν...
ρωτήθηκε για τον νόμο που αφορά την ταυτότητα φύλου και τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, δήλωσε: «Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τον ικανοποίησαν αυτά που είπε ο υπουργός για τις προϋποθέσεις κ.λπ., ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Για τους δικαστές ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα απ' όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση. Και επειδή ήταν και ο υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο απόστολος, «καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού»».

Στον αγιασμό παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Σάρλης.

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου