Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2017

Αυγενάκης: «Γιαλαντζί λαϊκιστής ο Σαμαράς»...

  Τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί ένας επικριτικός χαρακτηρισμός που απεύθυνε στον...
πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην γαλάζια παράταξη, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΚΡΗΤΗ TV στο Ηράκλειο και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη ο κ. Αυγενάκης όταν ρωτήθηκε για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2015 μίλησε για «γιαλαντζί λαϊκιστή» αναφερόμενος στον τότε πρωθυπουργό, που αναμετρήθηκε και έχασε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος επεσήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έπεσε όταν άρχισε να μην εφαρμόζει τα μέτρα που απαιτούσαν οι δανειστές.

Απαντώντας ο κ. Αυγενάκης είπε:

«Ξέρετε τί έκανε ο κόσμος τότε; Μεταξύ του γιαλαντζί και του γνήσιου λαϊκιστή, επέλεξε τον γνησιότατο λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα».

Και εξήγησε: «Την περίοδο εκείνη έκανε μια στροφή ολόκληρη η κυβέρνηση στον λαϊκισμό και στα ευχάριστα ή στην προσπάθεια να δείξει ευχάριστα. Κι όμως ο κόσμος της γύρισε την πλάτη».

Κρατάει χρόνια

Υπενθυμίζεται πως η πολιτική κόντρα του κ. Αυγενάκη με τον Αντώνη Σαμαρά κρατά περίπου από την ανάδειξη του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία της ΝΔ. Το 2011 είχε διαγραφεί από τη ΝΔ και ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία. Τότε χαρακτήριζε μικροπολιτικούς και αυταρχικούς τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά ενώ αργότερα ως υποψήφιος της ΔΗΣΥ είχε αναφερθεί στην (τότε) «ηγεσία της ΝΔ και την παρέα της, τους ανθρώπους δηλαδή που κάποτε πρόδωσαν όχι τη ΝΔ αλλά την Ελλάδα».

Τον Μάιο του 2012 με την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ο ίδιος εντάχθηκε ξανά σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο (λίστα) της ΝΔ στο Ηράκλειο. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 διετέλεσε βουλευτής και πάλι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Η τωρινή του δήλωση πάντως αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένη τη σημερινή του ιδιότητα ως γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και εκ των πλέον στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη...

efsyn.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου