Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

«Έφυγε» ο κινηματογραφιστής του «Ζορμπά» Γ. Λάσαλι...

  «Έφυγε» από την ζωή την Δευτέρα το πρωΐ, σε ηλικία 91 ετών, ο Γουόλτερ Λάσαλι
Ο Λάσαλι ήταν...
Βρετανός κινηματογραφιστής, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964, για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».

Το Όσκαρ της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς» το είχε διαθέσει σε επιχείρηση εστίασης της παραλίας του Σταυρού, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας, για να μπει σε προθήκη και να το θαυμάζει ο κόσμος. Όμως, το Όσκαρ χάθηκε όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου Χανίων και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Χανίων, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για την ονοματοθεσία του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» αλλά οι γιατροί δεν του το είχαν επιτρέψει.

Ήταν περισσότερο γνωστός από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» ενώ συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τους σκηνοθέτες Μιχάλη Κακογιάννη και Τζέιμς Άιβορι.

Ο Λάσαλι έχει υπογράψει πολλές και σημαντικές ταινίες, όπως «Πριν τα μεσάνυχτα» (2013), «Γεύση μελιού» (1961), «Τομ Τζόουνς» (1963), «Η μοναξιά του δρομέα» (1962), «Ηλέκτρα» (1962, με την Ειρήνη Παππά), «Κάψα και σκόνη» (1983), «Οι Βοστονέζοι» (1984) κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙ

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου