Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Μπελάδες για τον Ρώσο μεγιστάνα Ριμπαλόβλιεφ - Κατηγορείται για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή





Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη του πριγκιπάτου, καθώς κατηγορείται για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Monaco Matin, ο Ριμπαλόβλιεφ κλήθηκε.....
από τον ανακριτή Εντουάρ Λεβρό στο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Την προηγουμένη, ο Ριμπαλόβλιεφ είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να συνεργασθεί με τις ανακριτικές αρχές και ότι έχει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη του Μονακό, που πιστεύει ότι θα εξετάσει δεόντως όλα τα ζητήματα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μονακό Ζακ Ντορεμιέ χαρακτήρισε τεχνική διαδικασία τις κατηγορίες που προσάπτονται στον Ρώσο μεγιστάνα και είπε πως δεν θα επακολουθήσουν οποιεσδήποτε ανακοινώσεις εκ μέρους της ανάκρισης, ενώ ο ίδιος ο Ριμπαλόβλιεφ θα καταθέσει άλλη μέρα.

Ο Ριμπαλόβλιεφ κατηγορείται για μια υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2015, ύστερα από την καταγγελία της Βουλγάρας Τιάνα Ράπο. Η Ράπο το 2003 είχε γνωρίσει τον Ριμπαλόβλιεφ στον έμπορο έργων τέχνης Υβ Μπουβιέ, με τον οποίο βρίσκεται από το 2015 σε αντιδικία, καθώς τον κατηγορεί ότι του πούλησε έργα τέχνης σε υπερβολικά υψηλές τιμές.

Η ίδια η Ράπο είχε καταγγείλει στις αρχές, ότι ο Ριμπαλόβλιεφ, «παρενέβη στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή». Το 2016, σε σχέση με την ίδια υπόθεση, παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη η δικηγόρος του Ριμπαλόβλιεφ, Τατιάνα Μπερσέντα, με την κατηγορία ότι είχε μαγνητοφωνήσει τις συνομιλίες ατόμων που είχαν επισκεφθεί τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο στο σπίτι του χωρίς να τους προειδοποιήσει για την ενέργεια της αυτή.

Η ανάκριση ερευνώντας την υπόθεση αυτή, μελέτησε την αλληλογραφία μέσω sms που είχε η Μπερσέντα, τα οποία παρέδωσε η ίδια στις αρχές τον Φεβρουάριο του 2017. Πρόθεση της δικηγόρου ήταν να παρουσιάσει στοιχεία στο δικαστήριο που θα αποδείκνυαν την υπαιτιότητα του Μπουβιέ. Ο δικαστής Μόργκαν Ράιμον που ασχολήθηκε με την υπόθεση έδωσε εντολή να ερευνηθεί πλήρως η μνήμη του smartphone της Μπερσέντα. Μετά τη σχετική έρευνα, η ανάκριση είχε στη διάθεση της εκατοντάδες sms, βάσει των οποίων μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες για διαφθορά και άσκηση επιρροής κατά αστυνομικών και δικαστικών του Μονακό.

Η αλληλογραφία αυτή αποκάλυψε ανεπίτρεπτες σχέσεις του Ριμπαλόβλιεφ με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας του πριγκιπάτου, καθώς και με πολιτικούς του Μονακό. Από την αλληλογραφία αυτή συμπεραίνεται όπως έγραψαν τα μέσα ενημέρωσης ότι ο "τσάρος του Μονακό" ( όπως αποκαλούσαν τον Ριμπαλόβλιεφ τα μέσα ενημέρωσης αφότου απόκτησε την ποδοσφαιρική ομάδα «Μονακό» το 2011), ζητούσε από τους εν λόγω αξιωματούχους να τον βοηθήσουν ώστε να επιλυθεί προς όφελος του η αντιδικία με τον έμπορο έργων τέχνης Υβ Μπουβιέ.

Εξαιτίας του σκανδάλου που ακολούθησε μετά τις αποκαλύψεις αυτές τον Σεπτέμβριο παραιτήθηκε και τέθηκε υπό περιορισμό ο επικεφαλής του τμήματος νομικών υπηρεσιών του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου