Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

CNBC: Η Ουάσινγκτον εξετάζει την κατασκευή δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη...

 


Το αμερικανικό δίκτυο CNBC σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να...

αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμμαχο κλειδί στο NATO» αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ επικεντρώνεται στο θέμα των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και κυρίως στην αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα και την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη βάση στη Σούδα, αυτή διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας καθώς και για την προστασία των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο.

Όπως σημειώνει το CNBC, η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη, ενώ επικαλούμενο διπλωματικές πηγές το τηλεοπτικό δίκτυο σημειώνει πως οι ηγέτες συζήτησαν κυρίως για τις επενδύσεις και τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ενέργειας.

Σημειώνει πως τον Ιούνιο εγκρίθηκαν αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που υπέβαλε η κοινοπραξία των Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια και προκηρύχθηκαν δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων...

aixmi.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου