Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

Βερολίνο: 1.000 άτομα με πλαστά ελληνικά έγγραφα μπήκαν στη Γερμανία




Και επισήμως το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως οι πτήσεις και οι επιβάτες που φτάνουν από ...

την Ελλάδα στην Γερμανία αντιμετωπίζονται σαν να προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν πχ. Τουρκία και Αίγυπτο.



Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικό τόνισε στη DW πως στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι μέσα στους τελευταίους 10 μήνες 1000 άτομα με πλαστά ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα κατά κύριο λόγο ταυτότητες εισήλθαν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα έφταναν στην Γερμανία περίπου 100 άτομα με πλαστές ταυτότητες.

Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπολοίπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι πτήσεις από Ελλάδα αντιμετωπίζονται όντως σαν να προέρχονται από Τουρκία ή Αίγυπτο.

Οπως μεταδίδει η DW η Γερμανία έχει ειδοποιήσει από τις αρχές Οκτωβρίου την Ευρώπη για τους έκτακτους ελέγχους ειδικά για την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής ασφαλείας.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο κάτι για το οποίο δήλωσε άγνοια ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν και δήλωναν αναρμόδιε να απαντήσουν επισήμως παραπέμποντας στο ΥΠΕΞ σημείωναν ότι αντίστοιχη διαδικασία αυστηρότερου ελέγχου έχουν δεχθεί και πτήσεις από Αυστρία και σκανδιναβικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου