Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Κατέπεσε αεροσκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού με 11 επιβαίνοντες




Διασώθηκαν οι 8 από τους 11 επιβαίνοντες του αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο συνετρίβη στη Θάλασσα των Φιλιππίνων

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με 11 επιβαίνοντες κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα κατευθυνόμενο προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, ανακοίνωσε ο Έβδομος Στόλος....

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, το οποίο επικαλείται το AFP, οκτώ από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν από τις αμερικανο-ιαπωνικές ομάδες διάσωσης.
"Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή", αναφέρει δελτίο Τύπου του Έβδομου Στόλου.
Ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό ΠΝ τον ενημέρωσε πως η  πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.
Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.
Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου