Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017

Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα - Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα




Δεν έχει τέλος η τραγωδία

Η μια είχε σφηνωθεί σε βράχια - Πρόκειται για δύο άνδρες - Νωρίτερα πυροσβέστες είχαν εντοπίσει νεκρό έναν άνδρα σε αποθήκη στη Μάνδρα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα...
και τη Νέα Πέραμο καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο σορούς στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 19.



Η μια από τις σορούς είχε, μάλιστα, σφηνωθεί σε βράχια πίσω από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών προκειμένου να ανασυρθεί.

Και οι δύο σοροί, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν σε άνδρες ηλικίας περίπου 55 και 42 ετών, έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε ο 17ος νεκρός σε αποθηκευτικό χώρο στη Μάνδρα.


Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου, και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητά έξι αγνοούμενους, από τους οποίους ένας είναι κυνηγός και δύο οδηγοί φορτηγών.




«Την τελευταία φορά που μίλησε με το αφεντικό του, του είπε "Βοήθεια, νερό, πνίγομαι" και πως είχε ντελαπάρει», λέει με σπαραγμό η θεία του 38χρονου Ιωάννη Ρούμελη, ενός από τους οδηγούς που αγνοείται από τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Είναι οδηγός φορτηγού, που εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο και περνούσε από την παλιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας. Ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το φορτηγό του, μαζί με άλλα οχήματα που βρίσκονταν εκεί. Χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής εντόπισαν το φορτηγό του πλήρως κατεστραμμένο. Είχε ουσιαστικά πολτοποιηθεί, μαζί με άλλο ένα βαρύ όχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να εξηγήσει αν επρόκειτο για ένα ή για δύο φορτηγά. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι βρίσκονταν επί τόπου και με την βοήθειά τους ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, χωρίς όμως να βρεθεί άνθρωπος μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών.




«Ψάχνουμε απεγνωσμένα τον ανιψιό μου, τον Πέτρο Κολέτση. Όποιος γνωρίζει κάτι , όποιος έχει βρει κάτι να έρθει να μας το πει. Τον ψάχνουμε απεγνωσμένα. Ζητάμε βοήθεια για να βρούμε τον Πέτρο. Ο Πέτρος είναι 28 χρονών. Έφυγε από το σπίτι του την Πέμπτη γύρω στις 6.00 περίπου το πρωί», δήλωσε στο protothema.gr η θεία του 28χρονου, που επίσης αγνοείται από την Τετάρτη.



«Ξεκίνησε από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια για να πάει στη Λιβαδειά για δουλειά . Ανέβαινε αυτό το δρόμο με το όχημά του και τον παρέσυρε ο χείμαρρος . Το αυτοκίνητο, η πινακίδα του αυτοκινήτου και η ταυτότητα του παιδιού έχουν βρεθεί. Δυστυχώς δεν έχουμε βρει το παιδί ακόμα. Δεν έχουμε σταματήσει να ψάχνουμε. Ο πατέρας του και η μάνα του έχουν τρελαθεί από την αγωνία τους γιατί δεν έχουν άλλο παιδί», προσθέτει η κ.Πανωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου