Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα – Ξαναφουσκώνουν οι χείμαρροι




Ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στον τραγικό απολογισμό
Στις 770 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές
644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Είκοσι νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός ...της φονικής κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική, τα επακόλουθα της οποίας πλήττουν και θα πλήττουν για πολύ ακόμα καιρό τις περιοχές, με τις έρευνες να συνεχίζονται αδιάκοπα ακόμη και τις βραδινές ώρες, προκειμένου να βρεθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Η τελευταία σορός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από τους άνδρες της ΕΜΑΚ κάτω από μπάζα κοντά σε μία αποθήκη.

Νέα βροχόπτωση φουσκώνει τους χειμάρρους


Οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται στο έλεος της βροχής. Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, ενημέρωσαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι τη δήμαρχο ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδωσαν, μάλιστα, εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία.

Τεράστιες είναι και οι καταστροφές με 644 – από τα 770 ελεγμένα – κτίρια των περιοχών που επλήγησαν να χρήζουν αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ. Εργασίας.

Στις 770 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά.Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.


Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.



Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Το πρωί της Παρασκευής προστέθηκαν στους αγνοούμενους ακόμη δύο άνδρες, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» την περιοχή της Μάνδρας.

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν σώοι δύο άνθρωποι, ένας άνδρας 67 ετών, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς, ο οποίος απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο δεύτερος αγνοούμενος που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου