Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Κεντροαριστερά: Νικήτρια με περίπου 60% η Γεννηματά – Ψήφισαν 160.000




«Μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά», τόνισε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης
Ικανοποιητική η προσέλευση των ψηφοφόρων – Ψήφισαν περίπου 160.000....


Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, με ποσοστό γύρω στο 60%, έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη, στο 35% των ψήφων, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής διαδικασιών και Δεοντολογίας καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

«Μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.


Ψήφισαν περίπου 160.000 πολίτες

Περίπου 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα με τον Αλιβιζάτο, η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής.




Παράλληλα, ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.







Λίγο μετά τις 11:00 ψήφισαν οι υποψήφιοι

Αμφότεροι οι υποψήφιοι ψήφισαν λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Καματερού, ο δε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης.









Το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης καθώς και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Μανιάτης.









Παπανδρέου: Ο λαός θέλει μόνο αλήθειες

«Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο πολίτης σήμερα. Ο προοδευτικός πολίτης. Την προηγούμενη Κυριακή, όπως και σήμερα, με τη συμμετοχή του ο πολίτης έδειξε ότι απαιτεί σεβασμό στη φωνή του, σεβασμό στην άποψή του για να μπορεί να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη στα χέρια του»,ανέφερε ο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από Ηράκλειο της Κρήτης.



Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «ο προοδευτικός πολίτης θέλει να πορευτούμε με βάση τις αλήθειες και όχι τα πολλά και μεγάλα ψέματα τα οποία επέτειναν, εμβάθυναν την κρίση και σκέπασαν τα πραγματικά αίτια της κρίσης».



Βενιζέλος: Να μιλάμε συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα

O Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο, δήλωσε: Το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας.





Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας. Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς.



Δείτε επίσης: Αναβλήθηκε η τηλεμαχία Φώφης – Ανδρουλάκη

Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, άρα σχεδόν 210.000 πολίτες και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλουν, όχι μόνο σε αυτό που πήγαν στον πρώτο γύρο ενώ αυτή τη φορά δεν υπάρχει το αντίτιμο των 3 ευρώ. Όμως, όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.



Δείτε επίσης: Μαζί στις πληγείσες περιοχές Γεννηματά – Ανδρουλάκης (video)

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου