Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Ο Σημίτης και το μυστήριο με τα 6.500.000 ευρώ σε φίλο του ΓΑΠ Posted by olympiada


Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο το περιεχόμενο της ερώτησης:
«Ο Σημίτης και το μυστήριο με τα 6.500.000 ευρώ σε φίλο του ΓΑΠ»
Βόμβα έριξε με την απάντησή του ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου για μια τριγωνική διαδρομή που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μυρίζει «ξέπλυμα». Ένα έμβασμα άνω του 1.000.000 ευρώ ξεκίνησε από offshore στις Μπαχάμες και μετά έφτασε σε τραπεζικό λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα προσώπου που παραπέμπει άμεσα σε πρώην πρωθυπουργό της χώρας, όπου έμεινε για πέντε μέρες, ενώ κατέληξε σε γερμανική τράπεζα. Επ’ αυτού, ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει:
«Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 8083/17-08-2017 ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, με θέμα: «Ο Σημίτης και το μυστήριο με τα 6.500.000 ευρώ σε φίλο του ΓΑΠ» και κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς για τη διαλαμβανόμενη –στην ως άνω ερώτηση- υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.
Μετά την εξέλιξη αυτή και εφόσον η δικαστική έρευνα πάει σε βάθος, τότε, όπως είπε στα Μ.Μ.Ε., ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος:
«Θα δούμε τριγμούς που θα οδηγούν στην απόλυτη ηθική ισοπέδωση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Αφού οι αποκαλύψεις εμπλέκουν -ευθέως- ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε έρευνα για μίζες στην υπόθεση του C4I, το οποίο χρυσοπλήρωσε (και πληρώνει) η χώρα, χωρίς ποτέ να έχει επί της ουσίας λειτουργήσει».
Και κατέληξε ο ανεξάρτητος και ασυμβίβαστος βουλευτής Νικολόπουλος:
«Μετά τους Τσοχατζόπουλο, Τσουκάτο, Μαντέλη, τις ισχυρές ενδείξεις και διώξεις σε βάρος του «εκλεκτού» Παπαντωνίου, ήρθε η ώρα ο εισαγγελέας να μπει στην αυλή του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, με βάση την κατάθεση ενώπιον των γαλλικών εισαγγελικών Αρχών του πρώην προέδρου της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες. Ο Ζοσεράν ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής, η εταιρία Saic, υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσέινι (σ.σ.: αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009, επί προεδρίας Μπους)». Και κατά τον Ρ… (πρόεδρος της ελληνικής βερσιόν της Thales), «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό».
Όπως είναι γνωστό, πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης.
Με εμπιστοσύνη στην αδέκαστη νέα Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, περιμένουν όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιτέλους την αποκαθήλωση και την τιμωρία του Αρχιερέα της διαπλοκής και όλων των πολιτικών του συνεργατών και επιγόνων του…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου