Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Κεντροαριστερά: Βγήκαν τα μαχαίρια λίγες ώρες πριν την ανάδειξη αρχηγού (BINTEO)



Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των δύο υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και ενώ απέμεναν λίγες ώρες από το άνοιγμα των καλπών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες στην Φώφη Γεννηματά για τη μη αναβολή των εκλογών και για το debate του Σαββάτου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με...
τη δική της «αλήθεια για την τηλεμαχία».

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του β' γύρου των εκλογών στην Κεντροαριστερά, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, αναφέρθηκε στην πρότασή του να αναβληθούν κατά μία εβδομάδα οι εκλογές λόγω της θεομηνίας στη δυτική Αττική, ωστόσο -όπως εξήγησε επικαλούμενος τον πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Αλιβιζάτο- την πρόταση απέρριψε η Φώφη Γεννηματά. Παρομοίως, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δέχτηκε τη διεξαγωγή debate το Σάββατο.

Η απάντηση

Η απάντηση από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά δεν άργησε να έρθει. «Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαντούμε με την αλήθεια» σχολιάζει το επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ που δίνει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία μεταξύ του Μ. Όθωνα , Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου της Επιτροπής Αλιβιζάτου κ. Π. Σφηκάκη.





«Όπως προκύπτει, μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Ν. Ανδρουλάκη για την πραγματοποίηση του debate οποιαδήποτε ώρα του Σαββάτου, αποδεχθήκαμε (πριν την κήρυξη του 3ήμερου πένθους) να γίνει το debate την Παρασκευή.

Εν συνεχεία ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του 3ήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το debate και η κα Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις», επισημαίνει η πλευρά της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μάλιστα εκφράζεται η απορία «πως μπορεί από την μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων debate το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πρίν».

Το περιβάλλον του Ν. Ανδρουλάκη εκδηλώνει την απορία του για τις διαψεύσεις και τις διαστρεβλώσεις

Κύκλοι του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα λεγόμενα της πλευράς Γεννηματά, ανέφεραν:

«Αποτελεί προσβολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλιβιζάτο - του οποίου η συμβολή στην διαδικασία εκλογής αναγνωρίζεται από όλους - και προς τον συνυποψήφιο Ν. Ανδρουλάκη, να διαψεύδονται και να διαστρεβλώνονται γεγονότα τα οποία αμφότεροι επιβεβαίωσαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε στη συνέντευξή του στα Νέα, πως «παρά το κατανοητό αίτημα του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να γίνει το debate η άλλη πλευρά δεν ήθελε», σημειώνοντας μάλιστα πως, καθώς και ο ίδιος θεωρεί πως «το debate δεν είναι πανηγύρι», ήταν προσωπικά ανοιχτός στην διεξαγωγή του.

Παράλληλα, στη σημερινή συνέντευξη τύπου του, ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Προέδρου της Επιτροπής, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος για έναν ανοιχτό, δημόσιο, διάλογο με την κ. Γεννηματά, ακόμη και σήμερα το βράδυ.

Το περιβάλλον του κ. Ανδρουλάκη μάλιστα εκδηλώνει την απορία του για τις διαψεύσεις και τις διαστρεβλώσεις αυτές, πόσο μάλλον που έχουν προηγηθεί οι δημόσιες διευκρινίσεις του κ. Αλιβιζάτου.

Οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού ανοίγουν το πρωί της Κυριακής με την Επιτροπή Αλιβιζάτου να κάνει κάλεσμα στους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στον α' γύρο να πράξουν ανάλογα και στην τελική διαδικασία.

Η Φώφη Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Καματερού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, την Κυριακή στις 11 π.μ., θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Νεολαίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου