Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

«Black Friday» στο Λονδίνο...



ΒΙΝΤΕΟ: Εγκλωβισμένοι πολίτες σε εμπορικό κέντρο την ώρα του συναγερμού..
.


Πανικός επικράτησε νωρίτερα σήμερα στο Λονδίνο, στην πολυσύχναστη Oxford Street, την ώρα μάλιστα που...
πολύς κόσμος βρισκόταν στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα, λόγω της «Black Friday».


Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς στην περιοχή, η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του σταθμού του μετρό Oxford Circus. Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις πάνοπλων αστυνομικών, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά ολόκληρη η περιοχή.

Πολίτες που βρίσκονταν στην Oxford Street αναζήτησαν και βρήκαν καταφύγιο μέσα σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα, όπου παρέμεινα επί περίπου μία ώρα, καθώς η αστυνομία είχε άμεσα δώσει οδηγίες να μην κυκλοφορεί κανείς στην περιοχή, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διακριβωθεί εάν εξακολουθούσε να υφίσταται κίνδυνος.
Στο αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr, φαίνεται κόσμος που είχε εγκλωβιστεί σε εμπορικό κέντρο της περιοχής, να ενημερώνεται για τη λήξη συναγερμού και να επιστρέφει, σιγά-σιγά, στο δρόμο και στην καθημερινότητά του.


Όπως ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ, αρχικά στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, αντιμετωπίζοντας το περιστατικό σαν να επρόκειτο για τρομοκρατία, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, έπειτα από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε σύγκρουση μεταξυ 20 ατόμων, πιθανόν μέλη συμμοριών. Υπήρξαν μάλιστα αναφορές για μία γυναίκα τραυματία, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και την πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών, ή από τον πανικό που ακολούθησε στους δρόμους και την άτακτη απομάκρυνση των πολιτών, που έτρεχαν να απομακρυνθούν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, ωστόσο, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη. Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μάλιστα, έκαναν λόγο ακόμα και για φάρσα.

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έκλεισε και έναν ακόμη κοντινό σταθμό.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου