Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017

Κουρσεβέλ: Με αεροπλάνα, έλκηθρα και άμαξες οι Έλληνες στη συναυλία του Ρέμου




Θα το κάνουν Μύκονο

Το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 2.200 με 2.500 ευρώ τη βραδιά - 400 ευρώ το άτομο κοστίζει το μενού του φαγητού - Γεμάτες οι πτήσεις το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου από Αθήνα προς Γενεύη

Το σκηνικό, τουλάχιστον φαντασμαγορικό. Κάντε το εικόνα: Είναι βράδυ Παρασκευής, 29 Δεκεμβρίου και βρίσκεστε στην είσοδο ...
ενός χιονοδρομικού κέντρου, σε υψόμετρο 1.850 μέτρων καλυμμένο από μπόλικο φρέσκο χιόνι σαν πούδρα.


Μοναδικός φωτισμός, το φεγγάρι και το φως των αστεριών που αντανακλά πάνω στο λευκό του χιονιού.


Και ξαφνικά μέσα στην απόλυτη σιωπή, τα μαστίγια σφυρίζουν, τα καμπανάκια κουδουνίζουν χαρωπά καθώς τα έλκηθρα γλιστρούν πάνω στο χιόνι.
Οι εκλεκτοί πελάτες, επί το πλείστον Άραβες και Ρώσοι, αλλά και κάποιοι από μας που ενδεχομένως έχουν να διαθέσουν από 2.200 με 2.500 ευρώ την βραδιά, όσο δηλαδή είναι ο μέσος όρος του κόστους διαμονής στο πιο ψηλό σημείο της Κουρσεβέλ, μπαίνουν στα έλκηθρα και τις άμαξες με προορισμό το μυκονιάτικο Nammos που από πέρυσι ξεχειμωνιάζει στο ελιτίστικο και θορυβώδες θέρετρο των Γαλλικών Άλπεων.

Διασχίζουν μια ονειρική διαδρομή 800 περίπου μέτρων, ίσως και κάτι παραπάνω για να μεταφερθούν με ασφάλεια σε ένα υψηλής αισθητικής σαλέ, 1000 και πλέον τ.μ στην καρδιά του χιονοδρομικού κέντρου που φέρει την σφραγίδα του ισχυρότερου ελληνικού brand name στο τομέα της εστίασης και της διασκέδασης.

Στην είσοδο, τους περιμένουν οι σερβιτόροι με τις γαλλικές σαμπάνιες. Στο ένα χέρι κρατάνε σταθερό το φελλό και με το άλλο στρίβουν αργά, αργά την μποτίλια. Τα ποτήρια γεμίζουν και ξεκινούν οι προπόσεις και τα τσουγκρίσματα.

Με άμαξες και έλκηθρα που θα σέρνουν ράτσας χάσκι θα γίνει η μετάβαση των πελατών στο Ναμμος τη βραδιά της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου



Στην πηγή της γαλλικής σαμπάνιας και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών χιλιάδες μπουκάλια αφρώδους οινου καταναλώνονται στο άψε σβήσε.


Η Ferrari έχει την τιμητική της στα βουνά της Κουρσεβέλ.


Προφανώς και η συγκεκριμένη βραδιά που ξεκινά και κλείνει με την εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου, δεν απευθύνεται σε αυτούς που ο συμπαθής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί μεσαία τάξη. Μια τετραμελής οικογένεια για να ακούσει Αντώνη Ρέμο στην Κουρσεβέλ θα έπρεπε να ξοδέψει και τα 18.000 ευρώ του εισοδήματος της.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αρκετοί συμπατριώτες μας ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρόν έχοντας κλείσει ήδη τα αεροπορικά τους εισιτήρια για την πρωινή πτήση της Aegean την 29η Δεκεμβρίου από Αθήνα προς Γενεύη που όπως ακούγεται θα θυμίζει πτήση τσάρτερ ποδοσφαιρικής ομάδας ενόψει αναμέτρησης επιπέδου champions league.

Το ζήτημα είναι τώρα, που θα στριμωχτούν τόσες πολλές χειραποσκευές της “Louis Vuitton”, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον πονοκέφαλο στο προσωπικό του αεροσκάφους που θα ’χει να αντιμετωπίσει και τα απαιτητικά γούστα από επιβάτες που θα ταξιδεύουν ειδικά για το συναυλιακό γεγονός.

Πάντως οι άνθρωποι του Nammos έχουν φροντίσει και για την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των Ελλήνων πιστών στο βουνό.

Μόλις το αεροσκάφος προσγειωθεί, στην έξοδο του διεθνούς αεροδρομίου της Γενεύης μια στρατιά από πολυτελή βαν με δερμάτινα καθίσματα θα περιμένουν με ανοιχτές τις μηχανές για να τους μεταφέρουν στα ξενοδοχεία τους. Η Κουρσεβέλ βρίσκεται μετά τα σύνορα Ελβετίας -Γαλλίας και η διαδρομή είναι περίπου τρεις ώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μενού της βραδιάς, κοστίζει 400 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό και περιλαμβάνει spicy crab tartare salad, nammos salad και prawn tempura για ορεκτικό ενώ για κυρίως ένα καλοψημένο ή mide rare ( μέτρια ψημένο) rib eye, ανάλογα τα γαστριμαργικά γούστα του εκάστοτε πελάτη.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν κατηγορηματικά την πληροφορία ότι κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ψάχνουν από τώρα στο Μοναστηράκι για αγορά ή ενοικίαση εξοπλισμού σκι σε καλές τιμές...

Αυτή την διαδρομή θα διασχίσουν πάνω σε έλκηθρα οι φαν του Αντώνη Ρέμου για να φτάσουν στο σαλέ του Nammos που διακρίνεται στο βάθος.


Η σφραγίδα του μυκονιάτικου μπιτς μπαρ εστιατορίου στο πιο ψηλό σημείο του βουνού, που κατακλύζεται από Ρώσους ολιγάρχες και πάμπλουτους Άραβες.


Η ανακοίνωση στο Instagram για την πρώτη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στις Γαλλικές Άλπεις


Τι περιλαμβάνει το μενού των 400 ευρώ ανά άτομο το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου