Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

Αποστάσεις και από Σκουρλέτη...



για τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία...
Τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε...
συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Ανάφερε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τον βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Για τον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αποτυπώνει ένα νέο τοπίο, όπως είναι οι εκτιμήσεις για μια ανάπτυξη που δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια, την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας. «Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πραγματικότητα της κοινωνίας. Προφανώς δεν έχουμε μπει σε άλλη φάση, αλλά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει προηγουμένως να βελτιωθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη», σημείωσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα του επώδυνου συμβιβασμού το 2015, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε συνείδηση αυτής της αντίφασης, δηλαδή να εφαρμόζεις με εκβιαστικά διλήμματα μια πολιτική της οποίας δεν αναγνωρίζεις την πατρότητα.

Ταυτόχρονα προσπαθούμε να λειάνουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής και να τις κάνουμε πιο ανώδυνες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που τις πιστεύει, ορκίζεται σε αυτές και προφανώς θα τις εφάρμοζε με διαφορετικό τρόπο»...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου