Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Βενεζουέλα: Ο δήμαρχος του Καράκας ζήτησε άσυλο στην Ισπανία





Συνελήφθη και φυλακίστηκε από τον Μαδούρο το 2015


Ο 62χρονος Αντόνιο Λεντέσμα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό - Κατάφερε να διαφύγει και από τις 18 Νοεμβρίου βρίσκεται στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου...

Ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, όπου βρίσκεται από τις 18 Νοεμβρίου, αφού διέφυγε από τη Βενεζουέλα όπου είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.


Ο 62χρονος Λεντέσμα, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της αντιπολίτευσης, «ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ισπανία, μετά από τρία χρόνια φυλάκισης και κατ' οίκον περιορισμού στη χώρα του» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης Ινίγκο Μέντες δε Βίγκο.


Ο Λεντέσμα, ο ιδρυτής του κόμματος Alianza Bravo Pueblo, έφυγε από τη Βενεζουέλα για την Κολομβία στις 17 Νοεμβρίου και από εκεί ταξίδεψε στην Ισπανία, χώρα όπου ζουν πολλοί αντιφρονούντες. Είναι δήμαρχος του Καράκας από το 2009, αλλά συνελήφθη και φυλακίστηκε το 2015, αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Παρέμεινε στη φυλακή για δύο μήνες και κατόπιν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου