Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

ΕΣΗΕΑ.......ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.




Βρέθηκαν και οι <τριακόσιοι του Λεωνίδα>,να ψηφίσουν ΟΧΙ στις καταστατικές αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ.
Δεν είναι όμως τόσο απλή η επιτυχία του ΝΑΙ, των δημοσιογράφων, στις καταστατικές αλλαγές. Έχει την ερμηνεία της και κυρίως, σηματοδοτεί ένα... τέλος εποχής.
Τέλος εποχής, για όλους εκείνους τους πληβείους του επαγγέλματος, στα ιστολόγια και σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, που εργάζονταν χωρίς ασφάλιση, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λέγονται δημοσιογράφοι.
Τέλος εποχής για τους εκδότες, που απαιτείται να κάνουν απλώς αυτό, που κάνουν όλοι οι εργοδότες-εκδότες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Να συνεισφέρουν, στην ασφάλιση αυτών, που εργάζονται γι αυτούς.
Τέλος, έστω και μπροστά στον όλεθρο και στην απειλή του αφανισμού, στο κομματικό προσωπείο της Ένωσης Συντακτών. Με μία πρόεδρο και έναν πρόεδρο σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ, Αντωνιάδου και Καρούτζο, που πολέμησαν με την βοήθεια και την στήριξη δημοσιογράφων, από άλλους πολιτικούς χώρους και όλοι μαζί, πέτυχαν αυτό που για πολλούς φαινόταν ακατόρθωτο.
Τέλος εποχής και για τους γραφικούς τυπάκους, που καταδυναστεύουν χρόνια τώρα την Ένωση Συντακτών, έτσι χωρίς πρόγραμμα, με καμμία περγαμηνή, μόνον και μόνον για να νομίζουν ότι υφίστανται. Καιρό τώρα τους έρχονταν τα μηνύματα, αλλά τα αγνοούσαν. Ούτε οι ψηφοφόροι τους δεν τους ακολούθησαν στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ. Καιρό τώρα, θα έπρεπε να είναι σπίτι τους. 
Υγεία τους ευχόμαστε....
Τέλος εποχής και για τους επηρεασμούς των πολιτικών κομμάτων στην ΕΣΗΕΑ.
Δεν ακολούθησαν τον ολισθηρό δρόμο της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, που ταυτίζεται με τους εκδότες, οι δημοσιογράφοι ακόμη και εκείνοι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Συγχαρητήρια, στους συντελεστές της επιτυχίας και μπράβο και στην κυβέρνηση, που έδειξε ευαισθησία στο θέμα της ασφάλισης των δημοσιογράφων...
Και για να μην ξεχάσουμε κι ένα μπράβο...στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ξέρει αυτός...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου