Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2017

Το άρθρο του Καραμανλή που έκανε έξαλλους τους Γεωργιάδη, Θεοδωρικάκο, Σπυράκη και Μητσοτάκη

 

Άρθρο του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα)

Η Νέα Δημοκρατία κινείται προς το 11ο Συνέδριό της, σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη τη νηφάλια, υπεύθυνη και σύγχρονη Κεντροδεξιά.
43 χρόνια πέρασαν από την ίδρυσή της και 41 από την πρώτη συνεδριακή διαδικασία (Προσυνέδριο Χαλκιδικής), όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έθεσε ισχυρές ιδεολογικές βάσεις για ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα. Ένα κόμμα – όπως χαρακτηριστικά υπογράμμιζε – με σαφή ιδεολογία, σταθερό προσανατολισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημοκρατική οργάνωση.

Οι απαράβατες αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούν μέχρι σήμερα πυξίδα στην πορεία μας: Το εθνικό συμφέρον τίθεται πάνω από το προσωπικό και το πολιτικό. Όχι μεγάλα λόγια. Ποτέ λαϊκισμός. Πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Μέτρο της πολιτικής πρέπει να είναι ο ορθός λόγος, το καλό των πολιτών και ο ρεαλισμός.
Χάρις σε αυτήν την ιδεολογική ταυτότητα, η παράταξή μας δικαιούται να περηφανεύεται για την εθνική της προσφορά, αφού όλες οι μεγάλες στρατηγικής σημασίας επιλογές, από τη θεμελίωση της δημοκρατίας και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, φέρουν τη σφραγίδα της.
Ωστόσο, στα δύσκολα χρόνια που περνάει ο τόπος μας, περισσότερο από την ικανοποίηση για την ιστορική δικαίωση ταιριάζει η περισυλλογή και ο γόνιμος προβληματισμός. Όπως, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κόμμα έχουμε διδαχθεί και από τα λάθη μας και για άλλη μια φορά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βγει από την κρίση.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο, το Συνέδριό μας θα αποτελέσει μια ζωντανή πλατφόρμα διαλόγου για τις πολιτικές θέσεις με τις οποίες προχωρά το κόμμα μας στη νέα εποχή. Για να θέσουμε τις στέρεες βάσεις, να εξειδικεύσουμε και να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμα που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει οριστικά από την κρίση.
Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, η χώρα μας έχει ανάγκη από μια κεντροδεξιά του αριστοτελικού μέτρου και της λογικής. Μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά και στα κοινωνικά. Άλλωστε, δεν μπορεί κάποιος να είναι το ένα, χωρίς να υποστηρίζει και το άλλο. Μια κεντροδεξιά υπερήφανη για τις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου, αλλά και ικανή να πει τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ, όποτε το απαιτεί το εθνικό συμφέρον.
Ένα σύγχρονο, λοιπόν, ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, οφείλει να μην ξεχνά ποτέ ότι ο πολίτης έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα περισσότερα από όσα κερδίζει παράγοντας και, άρα, να στηρίζει τη σταθερή και χαμηλή φορολογία, που τελικά συνεπάγεται επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Να επιφυλάσσει στο κράτος ρόλο επόπτη, που να εγγυάται τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή των μονοπωλίων. Και κυρίως να οικοδομήσει ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, που να διανέμει με προσοχή, ευαισθησία και δικαιοσύνη τους πόρους του, με προτεραιότητα στον πολίτη κι όχι στην «ενδιάμεση» γραφειοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον γνήσιο εκφραστή του ορθολογικού και ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού. Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τις λογικές του χθες. Εμείς, ως γνήσια φιλολαϊκό, πατριωτικό και φιλελεύθερο κόμμα, είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο. Γιατί για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την εθνική κρίση χωρίς μια ισχυρή και αξιόπιστη Κεντροδεξιά. Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου