Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Κοινό μήνυμα κατά Τουρκίας...



από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο...

Δείτε το βίντεο...


Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος δεσμεύτηκαν για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την οριοθέτηση των...
κοινών θαλάσσιων συνόρων τους. Οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στάθηκαν στο θέμα του Κυπριακο, επισημαίνοντας ότι η συνολική διευθέτηση δεν πρέπει να περιέχει αναχρονιστικές ρυθμίσεις στον τομέα της ασφαλείας, ούτε ξένα στρατεύματα.

Στο πλαίσιο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής στη Λευκωσία, οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, δεσμεύτηκαν επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων τους και τόνισαν πως θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση της ειρήνης, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με το θέμα του Κυπριακού, οι τρεις ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι οι θέσεις της Τουρκίας είναι παράλογες, καθώς «η συνολική διευθέτηση δεν πρέπει να περιέχει αναχρονιστικές ρυθμίσεις στον τομέα της ασφαλείας, ούτε ξένα στρατεύματα». Παράλληλα, κάλεσαν ντην Τουρκία «να τερματίσει όλες τις παράνομες δραστηριότητες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και να απόσχει από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον».

Η Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν προβλέπει να ενισχυθεί η τριμερής συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της μετανάστευσης, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, της γεωργίας και της διασποράς...


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου