Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017

Πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες...






ενόψει β' γύρου των εκλογών...


Η αναμέτρηση αυτή την φορά είναι μεταξύ των δύο ''φιναλίστ'', της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, που...
στο μεταξύ έχουν πραγματοποιήσεισειρά επαφών, καταφέρνοντας ουκ ολίγες συμμαχίες.

Μία καταγραφή των τελευταίων, όπως διαμορφώνονται ως αυτή την ώρα.

Υπέρ της Φώφης Γεννηματά τάχθηκαν δημοσίως ο Γιάννης Ραγκούσης, και ο Απόστολος Πόντας, αμφότεροι υποψήφιοι για την ηγεσία τουχώρου, μέχρι πριν από έξι μέρες. Την ίδια προτίμηση έδειξαν δημοσίως ο Γιάννης Τούντας και ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης από τις Κινήσεις Πολιτών, καθώς και ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Αντίθετα, υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετήθηκαν δημόσια οπρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επίσης υποψήφιος για την αρχηγία μέχρι πριν απόλίγες ημέρες Γιάννης Μανιάτης, αλλά και ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, οι ευρωβουλευτές του κόμματος Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλης. Με την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη συμπορεύτηκε με δημόσια δήλωσή της και η Κίνηση «Μπροστά» τουΠαναγιώτη Βλάχου, ενώ τη θέση του διεχώρισε από τα άλλα δύο ηγετικά στελέχη των Κινήσεων Πολιτών ο Νίκος Διακουλάκης χωρίς πάντως να δηλώσει ρητά ποιον στηρίζει.

Στο μεταξύ, σταθερός στην άποψή του ότι υπηρετεί αξίες και ως εκ τούτου δεν καθοδηγεί ανθρώπους, έμεινε μέχρι τέλους ο Γιώργος Καμίνης. Πολλά εκ των στελεχών όμως της ΔΗΜΑΡ που είχαν στηρίξει τον δήμαρχο Αθηναίων στονπρώτο γύρο, τάχθηκαν τώρα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, υπέρ της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά.

Δημόσια θέση επέλεξε να μην πάρει ούτε ο επικεφαλής τουΠοταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που όμως δεν απαγόρευσε στα στελέχη του να κάνουνκάτι τέτοιο εφόσον το επιθυμούν, πράγμα που αποδεικνύεται και με την στάσηπολλών εξ αυτών, που τάχθηκαν στο πλευρό του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αναφέρεται παραπάνω.

Αντιστοίχως, δημόσια θέση δεν πήραν ούτε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, αλλά ούτε και ο Δημήτρης Τζιώτης...



matrix24.gr




Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου