Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Κινδύνεψε οδηγός μέσα σε αυτοκίνητο στη Βεργίνα




Εκτεταμένες πλημμύρες σαρώνουν το τελευταίο 24ωρο την κεντρική Μακεδονία, με χαρακτηριστικό τον απεγκλωβισμό ....

τετραμελούς οικογένειας από σπίτι και κτηνοτροφική μονάδα στο Βαρικό Πιερίας με βάρκα, καθώς όχημα δεν μπορούσε να τους προσεγγίσει.



Τα ξημερώματα, ένας οδηγός αυτοκινήτου εγκλωβίστηκε σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχής.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν αντλήσεις υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας Κατερίνης. Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας διεξάγεται χωρίς προβλήματα εκτός από δύο σημεία όπου τα οχήματα κινούνται μόνο σε μία λωρίδα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Πρόκειται για δύο σημεία στο ύψος του Βαρικού και κοντά στο Λιτόχωρο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου