Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017

Κρυπτόμενοι...


Το μύθευμα της “αριστερής παρένθεσης”, που μάλιστα θα είναι πολύ σύντομη, ήταν θνισηγενές από τη γέννησή του και...
το ήξεραν ακόμη και οι εμπνευστές του. Η Ν.Δ. και οι πολιτικοί της δορυφόροι, αλλά και τα διαπλεκόμενα media, που προσπαθούσαν να χτίσουν και να φουντώσουν αυτή τη συζήτηση.

Η... περιβόητη “κυβερνητική παρένθεση” ολοκληρώνει τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης χωρίς κανέναν εσωτερικό ή εξωτερικό τριγμό.

Αισίως οδεύουμε προς την έξοδο των προγραμμάτων από τη μακροβιότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.

Αντίθετα οι πολιτικοί εμπνευστές της “θεωρίας της παρένθεσης” αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα. Η Ν.Δ. ακροβατεί επικίνδυνα στις παράλληλες διαδρομές του προέδρου και του αντιπροέδρου. Το ΠΑΣΟΚ, μετά την επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά, είναι σε διαδικασία διαμόρφωσης ταυτότητας.

Από την άλλη οι κραταιοί συστημικοί μιντιάρχες έχασαν τα συγκροτήματά τους από τις τράπεζες και οι καινούργιοι που ανέλαβαν τον διαχρονικό ρόλο τους προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους.

Έτσι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το ότι ο “άξονας των απελπισμένων” αναζητά σωσίβιο ελπίδας. Και επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη η “αχίλλειος πτέρνα”, προσπαθούν να την κατασκευάσουν.

Όμως όσες φορές το προσπάθησαν δεν κατάφεραν ποτέ να το αποδείξουν ή τουλάχιστον να δημιουργήσουν θόρυβο πέρα από το αναγκαίο πρωτοσέλιδο στον δικό τους Τύπο.

Και η τελευταία τους προσπάθεια, με την επερώτηση στη Βουλή για τον Πάνο Καμμένο, την ίδια λογική είχε. Είχαν ανάγκη να κατασκευάσουν πρωτοσέλιδα συσπείρωσής τους. Και φάνηκε πόσο γυμνοί είναι όλοι τους όταν η Ν.Δ. και ο αρχηγός της αρνήθηκαν να μετατεθεί για λίγες ημέρες η συζήτηση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Αντί να επιζητά ο ίδιος να κάνει τις αποκαλύψεις που έχει ενώπιον του πρωθυπουργού, αναζητά ευκαιρία να του τα πει... ερήμην!

Όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι κανείς δεν χτίζει πολιτική διαδρομή κρυπτόμενος!...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου