Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017

Οι Σαμαρικοί γλεντάνε κανονικά τον Μητσοτάκη (τους): ετοιμάζεται για πανωλεθρία! kentrodexios

 

Το Σαμαρικό blog antinews αδειάζει κάθε μέρα και ένα κουβά (με διάφορα), επάνω στον πορφυρογέννητο Μητσοτάκη και αναρωτιόμαστε. αφού ρε παιδιά και εσύ βρε Αντώνη, τον είχατε για γκάου – μπίου – τσίου, γιατί τον κάνατε αρχηγό της ΝΔ (με νοθεία);
Να σας πούμε εμείς! Για να έρθει μία ημέρα σαν τη σημερινή (το timeline είναι διαρκές) και να μπορείτε να τον γλεντάτε κανονικά, να τον θεωρείτε παρένθεση και να ετοιμάζετε την επιστροφή του αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης μέσω του Αδωνάκου. Ψέματα;

Ακολουθεί το άρθρο για τον πορφυρογέννητο, διαβάστε, έχει αξία:

Φαντάζεστε να μην γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός;

«Το πρώτο και βασικό μέλημα της ΝΔ είναι «καμία ψήφος χαμένη». Ούτε ένας δεξιός δεν πρέπει να βρεθεί να υπονομεύσει την προσπάθεια που γίνεται για να φύγει ο εχθρός. Ούτε ένας δεν πρέπει να φυγομαχήσει είτε γιατί έχει πικρίες, είτε γιατί δεν του αρέσει ο Μητσοτάκης, είτε γιατί δεν τον χωράει το κοστούμι εξουσίας και ψάχνει για κάτι πιο άνετο. Στις δύσκολες μάχες αυτοί που πηδάνε από το καράβι καλύτερα να πάνε να πνιγούν. Είτε είναι στέλεχος, είτε απλός ψηφοφόρος. Όλοι οι δεξιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ψηφίζουν ΝΔ γιατί είναι το τέλειο κόμμα με τους τέλειους πολιτικούς. Αυτό είναι για τα παραμύθια. Και λάθη θα γίνουν και γκάφες και εγκλήματα. Όμως, αν τώρα δεν στηριχθεί η ΝΔ θα έχει γίνει το μεγαλύτερο των εγκλημάτων. Θα δοθεί η ευκαιρία της διαιώνισης μιας κακής, μιας άθλιας κυβέρνησης και μιας αριστεράς που θα καταστρέψει τον τόπο.

Το δεύτερο και επίσης βασικό είναι ότι πρέπει να απομονωθούν οι υπονομευτές της παράταξης για τους οποίους έχουμε γράψει ουκ ολίγα. Είτε είναι καραμανλικοί, είτε είναι ψευτοπατριώτες που πουλάνε τη μάνα τους για λίγη εξουσία, έστω και πρόσκαιρη. Αν δεν μπορεί η ηγεσία της ΝΔ να το κάνει για λόγους αρχής ή τακτικής ας το κάνει ο κάθε ψηφοφόρος. Δεν νοείται Νεοδημοκράτης και να στηρίζει κρυφά ή φανερά τον Τσίπρα. Τελεία και παύλα. Η ανοχή έχει και τα όριά της. Δεν μπορεί όλοι να δίνουν τη μάχη και κάποιοι να είναι Εφιάλτες».

Αυτά γράφαμε, μεταξύ άλλων το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε στον αγώνα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

Απ’ ότι μαθαίνουμε, το τελευταίο διάστημα η Πειραιώς όχι μόνο έχει υιοθετήσει πλήρως αυτή τη γραμμή, αλλά την χρησιμοποιεί ακόμη και σαν απειλή σε όποιον δεν προσκυνάει τον πρόεδρο Κυριάκο.

Όταν κάποιο στέλεχος της ΝΔ ή δημοσιογράφος του ασκεί κρητική, αμέσως οι νέοι επικοινωνιακοί φωστήρες της ΝΔ διαρρέουν ότι «όποιος δεν στηρίζει Μητσοτάκη είναι προδότης και γιουσουφάκι του Τσίπρα».

Οι… Ταλιμπάν του προέδρου, όμως, έβαλαν στο στόχαστρο και την αφεντιά μας, κατηγορώντας μας ότι χτυπάμε τον Μητσοτάκη επειδή είμαστε στο payroll του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πούμε. Δεν φτάνει που τους ξυπνήσαμε από τον λήθαργο και τους δώσαμε ένα όπλο να πολεμήσουν τον ολετήρα που τους έχει πάρει φαλάγγι, μας λένε κι ότι τα παίρνουμε.

Δεν πειράζει. Δεν κρατάμε κακία. Άλλωστε και στο παρελθόν έχει εκτοξευτεί ανάλογη λάσπη κατά του Antinews.

Φαίνεται ότι στα υπόγεια της Πειραιώς το Antinews είναι αρεστό μόνο όταν γράφει υπέρ τους κι όχι όταν ασκεί κριτική. Ακριβώς στα χνάρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δηλαδή, τους οποίους μέμφονται για… επιχείρηση λογοκρισίας κατά του Τύπου.

Προφανώς επιθυμούν τα media να κινούνται όπως τα… φιλελεύθερα λιβανιστήρια τους. Ας προσέξουν όμως γιατί απ΄ ότι φαίνεται οι… φιλελεύθεροι ύμνοι τους απομακρύνουν από την πραγματικότητα με κίνδυνο να εγκλωβιστούν στη «γυάλα της Πειραιώς» και να ψάχνουν τις ψήφους με μεγεθυντικό φακό.

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχεις ισχυρό όραμα και άρτια καταρτισμένο πρόγραμμα για να κυβερνήσεις, δεν χρειάζεσαι την βοήθεια των ΜΜΕ για να το επικοινωνήσεις. Ο κόσμος μπορεί να το πληροφορηθεί από τα στελέχη και τα μέσα που διαθέτει ένα κόμμα και να πάει να σε ψηφίσει.

Εδώ είναι και η ουσία σε αυτά που γράφαμε τότε. Ωστόσο οι… σωτήρες του μπλε φιλελευθέρου ποταμιού όταν μας αντέγραφαν το έκαναν επιλεκτικά.

Γιατί ναι μεν γράφαμε ότι όποιος δεν στηρίξει τη ΝΔ στηρίζει Τσίπρα, αλλά βασική προϋπόθεση για να αγκαλιάσει ο λαός τον Μητσοτάκη ήταν να τον πείσει, παρά τα όποια λάθη, για τις καθαρές προθέσεις στον αγώνα του κατά της λαίλαπας της αριστεράς.

Τώρα, αν νομίζουν ότι με τις κινήσεις τους το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος μπορεί να διακρίνει ουσιαστική διαφορά με τον Τσίπρα, τότε κάνουμε λάθος.

Πάντως εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη φορά και τους προτρέπουμε να σταματήσουν να επαναπαύονται στις δημοσκοπήσεις.

Δεν κοστίζει τίποτα να βγουν και λίγο στην πιάτσα να ακούσουν τι λένε οι πολίτες των οποίων οι ελπίδες αρχίζουν να εξανεμίζονται.

Έκτος αν εκτιμούν, ότι με την εισπήδηση στο… αριστερό κέντρο και με τους δήθεν δεξιούς λαγούς θα μπορέσουν να τους πείσουν να τους ψηφίσουν και να κατακτήσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Πολύ φοβούμαστε πως αν συνεχίσουν να πλέουν στο… μπλε φιλελεύθερο ποτάμι θα απογοητευτούν. Πιθανότατα να εξελιχθούν και στην καλύτερη συνιστώσα του Τσίπρα, όπως έχουμε ξαναπεί.

Το φάντασμα του στρατηγικού αδιέξοδου πλανάται πλέον πάνω από την Πειραιώς, με τον χρόνο, για να δώσει λύση στα αδιέξοδά της, να πιέζει αφόρητα.

Όσο κι αν πόνταραν στην αριστερή παρένθεση, δυστυχώς δεν τους βγήκε. Ο Τσίπρας υπέγραψε τα πάντα, με τους δανειστές να του συμπεριφέρονται σαν τον άσωτο γιο που επέστρεψε στον ορθό δρόμο.

Να είστε σίγουροι ότι θα υπογράψει άλλα τόσα, μπας και του δώσουν μια… γενναία υποσχετική για κούρεμα του χρέους και μια… υποτυπώδη πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Αν τα καταφέρει, τότε το… αφήγημα των εκλογών θα έχει αποτύχει παταγωδώς καθώς θα κοντεύουνε να κλείσουνε τετραετία και στην Πειραιώς θα κοιτάζονται σαν χάνοι…

Αν δεχτεί και η Φώφη την πρόταση για απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές που ετοιμάζεται να της κάνει ο Αλέξης, τότε μιλάμε για πανωλεθρία.

Κι από εκεί που λέγαμε πως είναι δεδομένη η πρωθυπουργία του Κυριάκου, θα λέμε «φαντάζεστε να μην γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός;».

Φαντάζεστε ο κατσαπλιάς να καταφέρει τελικά να φτιάξει το νέο ΠΑΣΟΚ με την Φώφη και τον Λαλιώτη και την ίδια στιγμή Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Ντορικοί κ.ο.κ. να σφάζονται πάνω από το πτώμα της ΝΔ;

Εμείς πάντως δεν θέλουμε να το φανταζόμαστε… Advertisements

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου