Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017

Δράμα: Έφυγε από ανακοπή ο Βασίλης Μπεσκένης αφού βάφτισε το παιδί του





Έσβησε στα 43 του χρόνια ο γνωστός δημοσιογράφος του Σκάι

Σοκ στον δημοσιογραφικό, τον πολιτικό κόσμο και όλους τους ανθρώπους που τον γνώριζαν τόσα χρόνια από την καθημερινή παρουσία του στην τηλεόραση - Συγκινητικές αναρτήσεις και αληθινός θρήνος από φίλους και χρήστες των social media ....
Σοκ έχει προκαλέσει στον δημοσιογραφικό κόσμο ο αδόκητος και πρόωρος χαμός του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής έπειτα από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 43 ετών.


Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως πολιτικός αναλυτής στον ΣΚΑΙ, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί στην ΕΡΤ, στον Ελεύθερο Τύπο, και στα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Παιδείας.


Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Μπεσκένη, ενός πολύ αγαπητού δημοσιογράφου, έχει βυθίσει στη θλίψη τους συναδέλφους του και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Με μηνύματά τους στα social media, οι δημοσιογράφοι εκφράζουν την οδύνη τους για τον ξαφνικό χαμό του Βασίλη.
Μόλις χθες, ο Βασίλης Μπεσκένης βάπτισε τον μικρό του γιο, γεγονός που κάνει ακόμη πιο τραγικό το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1973. Μεγάλωσε στον Νέο Κόσμο και έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τη 1990 αφού αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Eργάστηκε επί χρόνια ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Eίχε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού ηλικίας 12 μηνών.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και στο protothema.gr εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Μπεσκένη.










































Βούτσης: Υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφική του πορεία

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Ένας νέος άνθρωπος, μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, πολιτικός συντάκτης επί σειρά ετών, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την επαγγελματική δημοσιογραφική του πορεία, ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχουν λόγια να απαλύνουν τη θλίψη όταν ένας νέος άνθρωπος φεύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. Ο Βασίλης Μπεσκένης υπηρέτησε με συνέπεια τα πιστεύω του και τη δημοσιογραφία. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.


Για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι σοκαρισμένοι από το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».













ΣΥΡΙΖΑ: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Μπεσκένη

«Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Βασίλη Μπεσκένη γέμισε με θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

«Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», αναφέρει Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος.


Ποτάμι: Πραγματικό σοκ ο ξαφνικός θάνατός του



«Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Μπεσκένη προκαλεί πραγματικό σοκ. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την εργατικότητά του, τον επαγγελματισμό του και την κριτική του σκέψη. Συλλυπητήρια και δύναμη στους δικούς του για να αντέξουν τη μεγάλη απώλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

ΑΝΕΛ: Ένα μεγάλο κρίμα για την πρόωρη και τραγική απώλεια

«Ένα μεγάλο «κρίμα» προκάλεσε η πρόωρη και τραγική απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Καλό του ταξίδι», αναφέρε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου

ΔΗΜΑΡ: «Εφυγε πρόωρα ενώ είχε να πολλά ακόμη να προσφέρει»

«Η αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ενός νέου ανθρώπου που είχε όλη την ζωή μπροστά του, προκαλεί απέραντη θλίψη.Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Τι να πει κανείς σε αυτήν την περίπτωση, πώς να περιγράψει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η τραγική απώλεια τόσο ξαφνικά; Ο Βασίλης, έμπειρος πολιτικός συντάκτης διακρίθηκε για την μαχητικότητα και το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του. Έφυγε πρόωρα κι ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην ελληνική δημοσιογραφία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 43 ετών.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αφού συμπλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές φοίτησε σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, ενώ αργότερα, απέκτησε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993 σε ηλικία μόλις 19 ετών αρχίζει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1999, παράλληλα με την απασχόλησή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκινά να εργάζεται και στο «Mega Channel», ενώ ήδη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην «ΕΡΤ» και στον «ΣΚΑΙ» μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Στον «ΣΚΑΙ» ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, το σχολιασμό των γεγονότων και την αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων. Επίσης, είχε συνεργαστεί με πολλά περιοδικά.

Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης «έφυγε» για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του αξέχαστου συναδέλφου θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, σημειώνει ότι «υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης ‘'έφυγε'' για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους» υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας του Βασίλη Μπεσκένη θα γίνουν γνωστές με νεώτερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου