Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Ποιος κορυφαίος βουλευτής ΝΔ είπε: το μεγάλο φιάσκο με τα προσυνέδρια προμηνύει τη μεγάλη ήττα στις εκλογές

mitsotakis-prosynedrio

Στη Θεσσαλονίκη, έπεσε η αυλαία των προσυνεδρίων, μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε ένα παρατεταμένο φιάσκο. Η ανταπόκριση του κόσμου της παράταξης ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, πόσω μάλλον σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Ενώ ο στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν μέσω των προσυνεδρίων να απευθυνθεί σε πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας, τελικά εξελίχθηκε σε μια αμιγώς εσωτερική υπόθεση.
Στο πάνελ των ομιλητών, κάθε φορά, τέσσερα-πέντε κομματικά στελέχη, κατά κανόνα χαμηλόβαθμα, ενώ οι εκτός παράταξης εκπρόσωποι, κυρίως της αγοράς, δεν είχαν το ειδικό βάρος για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Στο ακροατήριο κατά κανόνα πολιτευτές που αναζητούσαν πρόσβαση σε βουλευτές ή πρόσωπα πέριξ του αρχηγού, γραμματείς, παρατρεχάμενοι, συγγενείς των ομιλητών.
Σε δύο-τρεις περιπτώσεις μάλιστα υπήρξε η ανάγκη μεταφοράς ψηφοφόρων-ακροατών με πούλμαν από άλλες περιοχές, καθώς η τοπική κοινωνία παρέμενε απαθής ως προς τις διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αίσθηση πάντως έκανε η απουσία των αρμοδίων φορέων για τις δήθεν θεματικές παρωδία. Π.χ. απουσίαζαν επιμελητήρια, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί σύλλογοι/φορείς και συνδικαλιστικά όργανα, όλες δηλαδή οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες με τις οποίες έχει έρθει σε ρήξη η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό φάνηκε και από τις εκλογές σε όλα τα αντίστοιχα όργανα, όπου χάθηκαν όλες!
«Η ΝΔ με Μητσοτάκη πρόεδρο και Γεωργιάδη αντιπρόεδρο, διώχνει τον κόσμο. Συρρικνώνεται ταχύτατα. Γίναμε κόμμα αγανάκτησης και όχι ρεύμα νίκης. Αυτό φάνηκε σε όλα τα προσυνέδρια. Ο τρόπος που στήθηκαν μία αποτυχία. Καμία επαφή με την κοινωνία. Ούτε τα πρόσωπα, ούτε αυτά που λέμε, έκαναν ή κάνουν κλικ στον κόσμο. Εμφανίζονταν μόνο οι κομματικοί και εκείνοι οι πυροβολημένοι του μητρώου στελεχών που έψαχναν για δουλειά και γλύψιμο. Την ήττα την έχουμε στο τσεπάκι!» Ποιος κορυφαίος πρώην υπουργός Σαμαρά, βουλευτής της Β’ Αθηνών το είπε; Για φανταστείτε!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου