Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι στήθηκε η εθνική μειοδοσία

 papaxelas-erdogan.jpeg Δεν το μάθατε από τα ΜΜΕ αλλά με το πρωτοφανές μεν, αναγκαίο δε, διάβημα προς τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα Halik Çevik απάντησε την προηγούμενη εβδομάδα, ο γ.γ.της Προεδρίας Πρέσβης Γ.Γεννηματάς.

Η αιτία του διαβήματος ήταν η παραβίαση της συμφωνίας για τις συνεντεύξεις στα Ελληνικά ΜΜΕ. Ο Ερντογάν είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο ΑΜΠΕ, όπως κι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει στο αντίστοιχο πρακτορείο Anadolu.
Την τελευταία στιγμή όμως, «‘έσπασε» η συμφωνία και ο Τούρκος Πρόεδρος κι έδωσε συνέντευξη στον φιλικό σταθμό του ΣΚΑΙ, όπου όπως είδαμε, όχι μόνον έκανε περίπατο, αλλά όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τα σύνορα της Ελλάδας…αλλά ο δημοσιογράφος «επέμενε»!
Το τι «μέσα» έπεσαν για να αλλάξει την συμφωνία ο Ερντογαν, δεν είναι δύσκολο να τα εντοπίσουμε, άλλωστε ο ΣΚΑΙ για τα κέρδη έκανε συμφωνίες και με τον γνωστό τούρκο σαρβαϊβορ.
Μετά την συνέντευξη, όπως μαθαμε εκ των υστέρων, κρίθηκε σκόπιμο ότι τυχόν σιωπή του Προέδρου θα εκλαμβανόταν ως περίπου εθνική μειοδοσία, και ο νυν ενοικος του Προεδρικό Μεγάρου, δεν είναι σαν τον Σημίτη, οπότε σε ανοιχτή επικοινωνία με το Μαξίμου, διαμόρφωσε την τελική γραμμή την οποία είδαμε όλοι στις οθόνες μας, όπου εκτυλίχθηκε σε αυτή η διπλωματική νίκη της Ελλάδας, μέσω του ΠτΔ !
Βέβαια αυτό σε κάποιους, εντός των συνόρων ήταν…ξιδάκι, αλλά δεν πειράζει, πρέπει να μάθουν ότι η εποχή Σημίτη και Πάγκαλου, με τις γκρίζες ζώνες, τελείωσε, τώρα κυματίζει η γαλανόλευκη.
netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου