Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017

Ο καπιταλιστικός δρόμος του Αλέξη...




Ο πρωθυπουργός θέλει.  Aλλά, μπορεί? Ο ίδιος λέει στους επενδυτές, "ελάτε σε μένα". Οι άλλοι όμως (οι...
συριζαίοι),  λένε άλλα. 

Ο Μπάμπης βλέπει θόλο το τοπίο των επενδύσεων, αλλά και την, μετά το μνημόνιο, οικονομική πορεία. 

Σχόλιο με look "Ralph Lauren", αποψε:

Απέχουμε έναν αστρικό χρόνο στο να γίνει η Ελλάδα η χώρα των ευκαιριών κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που ακούνε τον πρωθυπουργό. Όσοι έρχονται στο γραφείο του για να του μιλήσουν, τους λέει ενα πράγμα: Μην ανησυχείτε θα τα λύσουμε όλα.
 Όμως, δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Μέγαρο Μαξίμου σε γραφείο επενδύσεων, ούτε αυτό θα δώσει κάποια λύση. 
Οτι θα έφτανε ο Τσίπρας στο σημείο να λέει, "ελάτε εδώ σε μένα και σας υπόσχομαι μεγαλύτερα κέρδη", αυτό ειλικρινά, δεν το σκεφτόταν κανείς. 
Είναι πολύ αργά δυστυχώς, οι υποσχέσεις είναι καλές, αλλά είναι πολύ αργά για να κερδίσεις τον χαμένο χρόνο. Και τα προβλήματα είναι ότι την ίδια στιγμή βλέπεις, πως, ένα άλλο κομμάτι του κυβερνητικού συνασπισμού πανηγυρίζει οτι θα τελειώσει το μνημόνιο και μόλις τελειώσει θα κάνουμε τα δικά μας. 
Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να λέει το ένα και την ίδια στιγμή, πολλοί άλλοι να λένε το άλλο. Αυτα τα δύο μαζί δεν συμβαδίζουν και εκεί είναι η μεγάλη αγωνία που όλοι έχουν και στην Ευρώπη.

Το θέμα είναι ότι έρχεται η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και με την πραγματική Οικονομία. 
Κι εδώ είναι δύσκολο. Θα πρέπει να κυβερνήσουμε χωρίς τον μπούσουλα της τρόικας. Θα πρέπει να κυβερνούμε με τις δικές μας εμπνεύσεις  με την δική μας αποτελεσματικότητα. Από κει και πέρα η συζήτηση είναι ανοικτή. 
Πιστεύουν οι υπουργοί του Τσίπρα στον καπιταλιστικό δρόμο του Αλέξη? Προσωπικά δεν το βλέπω και δεν το πιστεύω και δεν ακούω και κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να τα λέει. Μόνο ο πρωθυπουργός τα λέει. Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου