Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Πύργος: Εκ νέου καταδίκη για τον μαιευτήρα που κατηγορείτο για τον θάνατο βρέφους





Με την εκ νέου καταδίκη σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, μαιευτήρα-γυναικολόγου στο Νοσοκομείου Πύργου, ο οποίος κατηγορείτο για τον θάνατο νεογνού τον Νοέμβριο του 2010, ολοκληρώθηκε στο 3/μελές Εφετείο Πατρών, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, μετά από μία επίπονη ακροαματική διαδικασία, η δίκη που ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου...

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής Χρήστος Πλακούδας και Ελένη Κιέκα, ανέτρεψαν, με στοιχειοθετημένα επιχειρήματα, και αντέκρουσαν επιτυχώς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου-καταδικασθέντος, ο οποίος επιχείρησε να απεκδυθεί των ευθυνών του, με αποτέλεσμα να επέλθει η εκ νέου καταδίκη του.

Οι γονείς του άτυχου νεογνού Βασίλειος και Χρυσάνθη Βαρβαρήγου, κάτοικοι Πύργου, δήλωσαν πλέον δικαιωμένοι μετά και την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών που έρχεται να επουλώσει, εν μέρει, την πληγή που ανοίχθηκε τον Νοέμβριο του 2010 με τον αδόκητο θάνατο του μωρού τους από αμέλεια του καταδικασθέντος ιατρού, όπως αποδείχθηκε στην διαδικασία κι όπως δέχθηκε το Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι για θάνατο βρέφους, στο ίδιο νοσοκομείο, έχει υπάρξει, στο πρόσφατο παρελθόν, τελεσίδικη απόφαση εις βάρος γιατρού της Παιδιατρικής Κλινικής.

Και για τις δυο υποθέσεις έχει δρομολογηθεί αξίωση αποζημιώσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια.






patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου