Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία εξαιτίας της έκρηξης στην Αυστρία -Ελλείψεις σε φυσικό αέριο




ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΦΟΔΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, η νότια Ευρώπη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις σε φυσικό αέριο, έπειτα από την έκρηξη στο Baumgarten της Αυστρίας....

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο σταθμός φυσικού αερίου, κοντά στη Βιέννη μπορεί να μείνει εκτός λειτουργίας για ημέρες, εξαιτίας της έκρηξης, που άφησε έναν νεκρό και 18 τραυματίες. Πρόκειται για σταθμό-κλειδί στην εισαγωγή και εξαγωγή φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων και από τη Ρωσία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο της Ευρώπης σε αυτό το ζήτημα.

Στην Ιταλία, όπου οι σφοδρές βροχές και χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας ελλείψεων σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, η έκρηξη στο Baumgarten προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα. Εως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες. Ο φυσικό αέριο μεταφέρεται εκεί, μέσω Σλοβακίας και Γερμανίας και στη συνέχεια χορηγούνται σε όλη την Ευρώπη μέσω του αυστριακού δικτύου μεταφοράς.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού παραδέχθηκε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στα νότια και νοτιοανατολικά σύνορα της Αυστρίας θα επηρεαστούν μέχρι νεοτέρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα χρειαστεί νε περάσουν ημέρες μέχρι να αποκατασταθούν οι γραμμές παροχής.

Πηγή: Guardian



Πηγή: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιταλία εξαιτίας της έκρηξης στην Αυστρία -Ελλείψεις σε φυσικό αέριο | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου