Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Πρώην επικεφαλής της CIA επί Κλίντον παραδέχεται την εμπλοκή του στον πόλεμο του «βαθέως κράτους» εναντίον του Προέδρου Τράμπ

 Ο πρώην επικεφαλής της CIA Michael Morell παραδέχτηκε δημοσίως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον πόλεμο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ εναντίον του Προέδρου Τράμπ ως κάτι που «δεν σκέφτηκε πλήρως». Ο πρώην No2 στην ηγεσία της CIA, που παραδέχθηκε ανοιχτά ότι συνεργάστηκε με την καμπάνια της Χίλαρι προκειμένου να «διασφαλίσει την εκλογή της ως 45η Προέδρου των ΗΠΑ», αναδύθηκε από τις σκιές του «βαθέως κράτους» για να παραδεχθεί ανοιχτά τον ακήρυχτο πόλεμο των υπηρεσιών πληροφοριών εναντίον του Προέδρου Τράμπ. 

Έγινε έτσι ο πρώτος εκ των κορυφαίων στελεχών των μυστικών υπηρεσιών που παραδέχεται ανοιχτά την ύπαρξη «βαθέως κράτους» στην αμερικανική κατασκοπεία που υπονόμευε των Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η δράση του μάλιστα ξέφυγε από την άσκηση σκληρής κριτικής και έφτασε στην αυλή του ίδιου του Προέδρου καθώς το κύκλωμα παρείχε λανθασμένες ή απέκρυπτε πληροφορίες από τον Πρόεδρο κατά τα ημερήσια briefings από τους Συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας, κάποιοι εκ των οποίων ήταν εν ενεργεία ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Ο πρώην προσωπικός σύμβουλος του Τζορτζ Μπους, πριν και μετά την 9/11, και του Ομπάμα, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον όντας σκληρός επικριτής του Ντόναλντ Τράμπ. «Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να διασφαλίσω την εκλογή της Χίλαρι ως 45η Προέδρου των ΗΠΑ» ενώ χαρακτήριζε τον τότε υποψήφιο Τράμπ «απειλή για την εθνική μας ασφάλεια». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι «στον κόσμο της κατασκοπείας θα λέγαμε ότι ο κ. Πούτιν είχε στρατολογήσει τον κ. Τράμπ ως νεοσύλλεκτο πράκτορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο ίδιος σε συνέντευξή του παραδέχεται ότι τελικά «ίσως να μην ήταν καλή ιδέα η υπονόμευση του Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά τότε δεν το σκέφτηκα αρκετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου