Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο με την offshore της Μαρέβας - Τι φοβούνται και την απέκρυψαν από το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

 
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα 
Μετά την πρωτοβουλία της προέδρου της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Τασίας Χριστοδουλοπούλου να ζητήσει έγγραφα στοιχεία από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξέσπασε άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Πείτε μου γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore της Μαρέβας» είπε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προηγουμένως είχε επιτεθεί κατά κυβερνητικών στελεχών για τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία όμως δικαιολογούνται και αποτελούν προϊόν εργασίας.
«Ο κ. Τσακαλώτος δούλεψε για να αποκτήσει τα ποσά που δήλωσε στο πόθεν έσχες» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι από το πόθεν έσχες του Κυριάκου και της Μαρέβας απουσιάζει η offshore, η οποία αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις διαρροές των Panama Papers.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια με δεδομένο ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζει σκανδαλώδη τη συγκεκριμένη offshore την οποία επιμελώς επιχείρησε να κρύψει η Μαρέβα Μητσοτάκη.
Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής προσανατολίζεται να καλέσει τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις τόσο για την offshore όσο και για 850.000 ευρώ τα οποία δήλωσε από εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια περιουσιακά στοιχεία εκποιήθηκαν για να συγκεντρωθεί το τεράστιο αυτό ποσόν.
Τα στελέχη της ΝΔ κατηγορούν την πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες Τασία Χριστοδουλοπούλου γιατί όπως υποστηρίζουν κάλεσε την Μαρέβα Μητσοτάκη να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για την offshore παρά το γεγονός ότι η επιτροπή είχε ομόφωνα αποφασίσει ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να καταθέσει πόθεν έσχες μαζί με τον εν διαστάσει τότε σύζυγό της.
Η σύγκρουση για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη αναμένεται να προσλάβει μετωπικό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απαντήσει στην ακατάσχετη σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας με αποκαλύψεις για υπαρκτά σκάνδαλα.
Στην κυβερνητική ατζέντα περιλαμβάνονται καυτοί φάκελοι για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται ισχυροί παράγοντες του παλιού χρεοκοπημένου συστήματος, η απάτη με τα θαλασσοδάνεια τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου με το κόλπο που έστησε η NOVARTIS με τις πλάτες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Στην επιφάνεια πρόκειται να έρθουν τα σκάνδαλα της ΑΤΕ που αποτέλεσε τον τραπεζικό βραχίονα για τις βρόμικες δουλειές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το κόλπο με τις συγχωνεύσεις και τη διαγραφή των δανείων των σούπερ μάρκετ, που προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων στις τράπεζες καθώς και άλλες δύσοσμες υποθέσεις.
Αντίθετα η ΝΔ, επιχειρεί να ρίξει λάσπη μόνο με την υπόθεση του εμπόρου όπλων Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως πωλούσε όπλα στον ISIS την εποχή της συγκυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά.
Γι΄ αυτό και αυτή η υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε μπούμερανγκ.
Κόντρα Άδωνι-Φάμελλου στη Βουλή
«Φωτιά» στο σκηνικό της Ολομέλειας όπου συζητήθηκε για τρίτη μέρα χθες κρατικός προϋπολογισμός έβαλε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας μύδρους για τα παχυλά πόθεν έσχες των στελεχών της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσακαλώτος που κατά τα άλλα έχει κηρύξει πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους έχει κεφάλαια -όπως διαβάζω στο πόθεν έσχες του- σε Morgan Stanley και Black Rock που δουλειά τους είναι να διανέμουν τα κέρδη των αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω φορολογικών παραδείσων. Τα κάνει αυτά και μετά σας φταίει ο Γεωργιάδης», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχίσει: «ο κ. Τσακαλώτος που πριν λίγα χρόνια φώναζε για τα μνημόνια από την πλατεία των αγανακτισμένων και δηλώνει κομμουνιστής, χθες καμάρωνε γιατί χτύπησε το καμπανάκι στην Wall Street. Είστε με όλους και με όλα. Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά». «Κατηγορείτε το μνημόνιο αλλά φέρνετε το σκληρότερο προϋπολογισμό» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης ενώ δείχνοντας προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας είπε «να ποιοι είναι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ».
Η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε τη σφοδρή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου που είπε «οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στους δανειστές να κάνουν λάθη και εσείς το δεχθήκατε το εφαρμόσατε. Δεν παίζατε Μονόπολη αλλά με ανθρώπινες ζωές. Αποτύχατε! Δεν σεβαστήκατε την ζωή των πολιτών. Τώρα παίζετε θέατρο και κάνετε σεμινάριο πειθούς. Εμείς δεν είχαμε εμπειρία αλλά καθαρά χέρια» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «εσείς στη ΝΔ διαλέξατε οι κόποι των Ελλήνων να πηγαίνουν σε offshore - τώρα με τη δική μας κυβέρνηση γύρισαν αυτά τα χρήματα. Από αυτά δόθηκε το μέρισμα». Ο κ. Φάμελλος επέλεξε να κάνει και προσωπικές επιθέσεις υπογραμμίζοντας «ρίχνει ο κ. Γεωργιάδης λάσπη για τον κ. Τσακαλώτο που έχει καταθέσεις στο εξωτερικό. Αυτά τα δούλεψε και τα δήλωσε. Εσείς γιατί δεν έχετε πάρει ακόμα θέση για την offshore της συζύγου του κ. Μητσοτάκη που αποδείχτηκε από τα Paradise Papers και δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες;».
Λαμβάνοντας το λόγο επί προσωπικού ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «κ. Φάμελλε είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις του Υπουργού Οικονομικών στην BLACKROCK και Goldman Sacks και το συνδέσατε με τις νόμιμες απολαβές μου για σεμινάρια ρητορείας που κάνω. Ο Υπουργός Οικονομικών πάει σε όλο τον πλανήτη να πείσει τους επενδυτές να φέρουν στην Ελλάδα τα λεφτά τους την ώρα που ο ίδιος τα δικά του τα έχει στο εξωτερικό». «Τα δουλέψανε και τα δήλωσαν» ανταπάντησε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε «Γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία κ. Μητσοτάκη και κυρίας Μαρέβα; Σ’ αυτό πάλι δεν πήρατε θέση γι’ αυτό σας θίγω προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου