Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Έφτασαν τα 132 χλμ/ώρα οι άνεμοι σε Λασίθι και Νάξο – Ποιες γραμμές παραμένουν κλειστές




Έφτασε τα 132 χλμ/ώρα η ριπή του ανέμου στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης
Μέγιστη τιμή τα 124 χλμ/ώρα στην Κάρυστο – 101 χλμ/ώρα στην Αθήνα – 87 χλμ/ώρα στη Θεσσαλονίκη
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά για Κρήτη όπως επίσης και στη γραμμή Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα
Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο
Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Καβάλα-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη....

Από σφοδρότατους θυελλώδεις ανέμους επλήγησαν την Πέμπτη πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), από το πρωί έως το απόγευμα (17:00) οι ισχυρότεροι άνεμοι είχαν καταγραφεί από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης (μέγιστη ριπή ανέμου 132 χιλιόμετρα την ώρα), στη Μικρή Βίγλα Νάξου (124 χιλιόμετρα την ώρα) και στο ακρωτήρι Παξιμάδα στην Κάρυστο Ευβοίας (121 χιλιόμετρα την ώρα).





Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με το meteo.gr, ότι σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου του, οι μέγιστες ριπές του ανέμου ξεπέρασαν την Πέμπτη τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στην Αθήνα, η μέγιστη ριπή του ανέμου έφθασε τα 101 χιλιόμετρα/ώρα και στη Θεσσαλονίκη τα 87 χιλιόμετρα/ώρα.





Εκτιμάται ότι και στη συνέχεια της ημέρας οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας.




Ομαλοποιείται η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Ποιες γραμμές είναι κλειστές

Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ωστόσο, τα προβλήματα σε αρκετά λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμωνπου πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ παραμένουν.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για την Κρήτη ενώ για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Καβάλα-Θάσος καιΑλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.



(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Eurokinissi, SOOC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Intime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου