Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2018

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων


Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του σε συνεργασία με τον αμερικανικό οργανισμό NCMEC Ένας 24χρονος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων και παραπέμφθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε η αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν, είτε διαμοίραζαν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή–διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τέσσερα smartphones. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου