Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018

Συνάντηση Καραμανλή με παμμακεδονικές οργανώσεις της ομογένειας για το Σκοπιανό





Συνάντηση με εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.....


Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Παμμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».


Το ίδιο ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γγ του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. Επίσης, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.


Tην τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή αποκάλυψε η Realnews, την περασμένη Κυριακή, με πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος».


Όπως ανέφερε η εφημερίδα, τη στιγμή που η θέση, την οποία κατέθεσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, για το Σκοπιανό αποτελεί και σήμερα την εθνική θέση, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ηχηρά μηνύματα ενόψει των διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, διαπραγματεύσεις που, όπως όλα δείχνουν, περνούν στην τελική τους φάση.


«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του, στην παρέμβασή του με ιδιαίτερη σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου