Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Δεν φοβόμαστε την ευθύνη για τα εθνικά συμφέροντα





Αμηχανία και προβληματισμός στην κυβέρνηση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για εν κρύπτω σχεδιασμούς στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, και για ανικανότητα....

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα (σ.σ ονοματολογικό), δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πάντως, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης -στο οποίο η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι έλαβαν μέρος τουλάχιστον 90.000 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400.000 άτομα- προκαλεί αμηχανία και προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του ήδη προ της διεξαγωγής του, αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ την Τετάρτη στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/365057/maximou-se-mitsotaki-den-fovomaste-tin-euthuni-gia-ta-ethnika-sumferoda-/#ixzz54qWrjQ14
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου