Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Από κατήγοροι... κατηγορούμενοι!..



Τα τρία χρόνια της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία διέψευσαν την άποψη των πιο αισιόδοξων στη Ν.Δ. αποδεικνύοντας ότι η «αριστερή παρένθεση» ήταν απλώς μια αυταπάτη.

Το...
συνεχές – έστω και οριακό – κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας στη χειρότερη στενωπό της κυβέρνησης έχει προβληματίσει σφόδρα πολλά στελέχη, που εκτιμούν ότι από εδώ και στο εξής, αν δεν υπάρξει κάποιο πολύ σοβαρό απρόοπτο στον κυβερνητικό δρόμο, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμμείνει στην αγορά πολιτικού χρόνου ελπίζοντας να επανασυσπειρώσει ψηφοφόρους απογοητευμένους από τη σκληρή λιτότητα.

Πολλά στελέχη καταλογίζουν στον Μητσοτάκη αδυναμία να μπορέσει να διαφοροποιηθεί από την πλήρη ταύτιση με τον ΣΕΒ και τους δανειστές. Μάλιστα, καραμανλικών αποχρώσεων βουλευτές επισημαίνουν ότι δεν έπρεπε η Ν.Δ. να πάει στο αντίθετο άκρο ζητώντας ακόμα πιο σκληρές διαδικασίες για τη λήψη απόφασης για απεργίες, ουσιαστικά αποδομώντας το όποιο φιλολαϊκό προφίλ της και εκθέτοντας τη συνδικαλιστική ηγεσία του κόμματος, που από την περασμένη εβδομάδα απολογείται για το σκληρό αντεργατικό πρόσωπο της Ν.Δ.

«Αντί να απολογείται αμήχανα μια αριστερή κυβέρνηση που έφερε νόμο για την περιστολή των απεργιών, βρεθήκαμε εμείς κατηγορούμενοι, επειδή θέλουμε να κάνουμε ρεβεράντζες στο κεφάλαιο», έλεγε σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής μπαρουτοκαπνισμένος καραμανλικός το βράδυ της ψηφοφορίας, σχολιάζοντας τα ομαδικά πυρά που δέχτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβέρνηση για τη θέση της στο ζήτημα της προκήρυξης των απεργιών...

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου