Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Μετά την απομάκρυνση, από το Ταμείο...





Μας συμφέρει τελικά, ή όχι. Nα έχουμε στα πόδια μας αυτό τον καιρό, το ΔΝΤ?
Ο Μπάμπης έριξε το σύνθημα: Τhe IMF is back.
Καθώς...
πιστεύει αυτός, το Ταμείο μπορεί να μας βοηθήσει στην υπόθεση του χρέους:

Το σύνθημα τώρα είναι "the IMF is back", δηλαδή το Ταμείο επιστρέφει. Το περιμέναμε. Αν ρωτήσεις το Tαμείο και τους τεχνοκράτες του, αυτοί θα θέλανε να φύγουν από την Ελλάδα και τα προβλήματα της. Αν ρωτήσεις τους πολιτικούς προϊσταμένους, δηλαδή τα κράτη, θα πούνε, "σας θέλουμε μέσα".
Προσοχή, αν το Ταμείο έρθει σε μια συμφωνία με την κυβέρνηση, η συμφωνία θα κρατήσει περισσότερο από τον Αυγουστο, οπου τότε λήγει το Μνημόνιο και τα δανεικά απο τους Ευρωπαίους. Αρα τι το θέλουμε το Ταμείο? Το Ταμείο το θέλουμε να είναι εκεί, όταν θα τελειώσει το Μνημόνιο. Το θέλουμε, κι λέω οτι το θέλουμε, γιατί εγώ πιστεύω ατράνταχτα, οτι το Ταμείο θα βοηθήσει στο πιο κρίσιμο ζήτημα -μετά από εκείνο των τραπεζών- που είναι το ζήτημα του χρέους. Να διευθετηθεί το χρέος να ρθουμε σε μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί την πάγια τακτική: Στην αρχή δεν θέλει τίποτα. Σιγά-σιγά προσαρμόζεται και πηγαίνει σ' εναν ρεαλισμό. Δείτε τον ρεαλισμό και συγχαρητήρια του Ελληνα ΥΠΟΙΚ που βλέπει πως δεν μπορεί να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας αν δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις κυβέρνησης και Κεντρικής Τραπεζας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου